Japans fynske træner glæder sig: Vi kan drille Danmark

Ulrik Kirkely skal udnytte sit kendskab til de danske spillere, når hans japanske landshold møder Danmark.

I tre år var han assistenttræner for det danske landshold, men nu vil Ulrik Kirkely gøre alt for at gøre livet surt for danskerne ved VM i kvindehåndbold. 

Fynboen, der var højre hånd for tidligere landstræner Jan Pytlick, står i dag i spidsen for Japan og møder sine landsmænd i en meget vigtig kamp søndag aften i Oldenburg.

Hans hold imponerede i første kamp mod Brasilien, som var heldige med at få et point. Japanerne førte stort, men satte forspringet over styr i slutfasen, og derfor er der nu fokus på at kunne holde det tårnhøje tempo gennem en hel kamp.

- Jeg tror på, at vi kan drille Danmark, men man skal jo kunne drille dem i to gange 30 minutter, og det er det, vi skal være dygtige til, siger Ulrik Kirkely.

- Vi var tæt på mod Brasilien, men vi har endnu ikke nået det forjættede land, og resultatet har jo ikke rokket ved Japans position i håndbold. Vi er stadig en nation, som de fire store lande ligger over, siger han.

Dermed mener han puljens favoritter, Danmark, Montenegro, Brasilien og Rusland, som de fleste spår sætter sig på de fire pladser, der giver adgang til ottendedelsfinalerne.

Men i Kirkely har Japan et giftigt våben mod Danmark, fordi træneren formentlig kender de danske spillere mere indgående, end hans kollega Klavs Bruun Jørgensen kender det japanske hold.

- Selvfølgelig kan jeg bruge det til noget.

- Det kan være, at det giver os et par procenter, men det er jo ikke noget, der ændrer på, at Danmark er storfavorit, siger han.

Inden Danmarks åbningsnederlag til Montenegro så han danskerne som et af VM's stærkeste hold.

- Vi går all-in, og det er en kamp, jeg glæder mig til. Men jeg har kæmpe respekt for det danske hold, for jeg ved, hvor dygtige de danske spillere er.

- Men jeg vidste også, hvor dygtige de brasilianske spillere er. Vi har brugt rigtig meget tid på at forberede os, og vi er klar til at tage endnu en udfordring, siger Ulrik Kirkely.

Danmark møder Japan søndag aften klokken 20.30.

Oversigt

    Oversigt