I det fynske folks tjeneste

Japans kronprins besøger Fyn

Som led i fejringen af 150-året for indgåelse af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark besøger Japans kronprins Naruhito Fyn. Japans Kronprins har valgt at sætte en hel dag af til besøget på Fyn.

I år er det 150 år siden, at der blev indgået diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. Som led i fejringen besøger Japans Kronprins næste mandag Fyn.

Interessen for Odense skyldes i høj grad japanernes betagelse af H.C. Andersen og ikke mindst det nye H.C. Andersens Hus, der er tegnet af den verdensberømte og prisvindende japanske arkitekt Kengo Kuma.

Under det officielle besøg i H.C. Andersens Hus vil kronprinsen blandt andet sidde i H.C. Andersens stol, hvor også hans far har siddet under et tidligere besøg i 1998.

Frokost på rådhuset

Efter besøget i H.C. Andersens hus modtager borgmester Peter Rahbæk Juel den japanske kronprins og hans delegation på Odense Rådhus til en frokost.

 - Odense har stærke japanske forbindelser ikke mindst via vores status som H.C. Andersens fødeby. Sidste år modtog den store japanske forfatter Haruki Murakami Hans Christian Andersen Literature Award, og snart vil den internationalt anerkendte arkitekt Kengo Kuma sætte sit præg på vores by med byggeriet af det nye H.C. Andersens eventyrhus, siger Peter Rahbæk Juel, Soc.dem.

Besøger Lindø og Nordfyns Højskole

På programmet er også et besøg på Lindø hos den dansk-japanske virksomhed MHI Vestas Offshore Wind, der producerer verdens største vindmøller.

Også Nordfyns Højskole i Bogense får besøg af Japans kronprins Naruhito.

Fakta

Kronprinsens besøg i Danmark sker i forbindelse med fejringen af 150 året for indgåelsen af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.
 
I løbet af 2017 vil danske og japanske kunstnere og kulturinstitutioner præsentere et ambitiøst kulturprogram i både Danmark og Japan. Satsningen udmønter sig blandt andet i udstillinger, koncerter, animations- og filmfestivaler, scenekunst og teater samt et stort fokus på arkitektur, kunsthåndværk og design.
 
Fejringen har Kronprins Frederik som dansk protektor.
 
H.C. Andersen i Japan
Odense har igennem 25 år været venskabsby med Funabashi, der ligger tæt ved Tokyo og huser en stor H.C. Andersen Park, som er inspireret af både Den Fynske Landsby, H.C. Andersens Hus og Fyrtøjet.

Program for besøget mandag 19. juni 2017

Klokken 10.40:
H.C. Andersen's Museum
 
Klokken 11.15
Frokost, Odense Rådhus
Flakhaven 2, 5000 Odense C
 
Klokken 13.30
Nordfyns Højskole
 
Klokken 15.05
MHI Vestas Offshore Wind