I det fynske folks tjeneste

- Jeg vil fylde alt hvad jeg kan

03:04
01:59

1 af 3

Den genvalgte formand for Region Syddanmark, Carl Holst, lover at han vil bruge sin valgsejr til at fylde endnu mere i Syddanmark.

I valgkampen blev Carl Holst kritiseret for at fylde alt for meget i Region Syddanmark. En opgørelse viste, at hans navn stod på næsten hver anden pressemeddelelse, der bliver sendt ud fra regionen, og også kolleger i regionsrådet beskyldte formanden for at tage æren for arbejdet i Region Syddanmark.

Men kritikken preller af på Carl Holst, der med sit parti Venstre gik to mandater frem.

- Jeg vil fylde alt hvad jeg kan for at skabe vækst i Syddanmark, siger Carl Holst.

Regionsrådsformanden indgik konstituering med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, og Socialdemokraterne tilsluttede sig aftalen, da Carl Holst havde sit flertal på plads. Derimod står De Konservative uden for aftalen.

- Jeg kan ikke indgå en aftale med et parti der førte valgkamp på at de ville konstituere sig mod mig med venstrefløjen, siger Carl Holst.

Men Socialdemokraterne blev imodsætning til De Konservative budt ind i varmen, og Poul-Erik Svendsen kan fortsætte som formand for sundhedsområdet, der udgør 90 procent af budgettet i regionen.

- Jeg gik efter at blive nummer et, men når jeg ikke blev det, så er jeg tilfreds med at blive nummer to. Og da Carl havde sit flertal på plads kunne vi lige så godt gå med i aftalen og sikre maksimal indflydelse til Socialdemokraterne, siger Poul-Erik Svendsen.

Ved du noget? Så send os et tip