I det fynske folks tjeneste

Jegind: Borgmester skal dropppe klynkeri

Århus' borgmester, Nicolai Wammen (S), skal holde op med at klynke over kommunens besparelser på børneområdet. Sådan lyder den skarpe kritik fra Odenses børne- og ungerådmand, Jane Marie Jegind (V).

Hun vil invitere borgmesteren til Odense for at vise ham, at det ikke er umuligt at drive daginstitutioner efter en større sparerunde.

I 2001 og 2002 gennemførte Odense en sparerunde for et tocifret millionbeløb på daginstitutionsområdet. Det har medført en mere strømlinet ledelsesstruktur, flere lukkedage i sommerferien og mere medvind til de private pasningsordninger, men børnene har ikke fået det værre, mener Odenses børne- og ungerådmand.
- Vi har været tvunget ud i at tænke på en helt anden måde. Jeg er sikker på, at Nicolai Wammen kunne lære noget af det. Jeg synes, at vi skal holde op med at sætte os ned og klynke hver eneste gang, vi mangler penge. I stedet burde vi lære mere af hinanden, siger Jane Marie Jegind til Ritzau.

- Hvorfor bliver du indigneret over, hvad der sker i en anden kommune langt fra Odense?
- Det gør jeg på grund af retorikken om, at det hele er regeringens skyld. Jeg synes, at det er for letkøbt. Vi har også en forpligtelse som kommune, siger børne- og ungerådmanden.

Vrede forældre har de seneste dage blokeret hovedparten af Århus' daginstitutioner i protest mod spareplaner på
børneområdet.

/ritzau/