Jegind hjælper Rahbæk med skatteskrue

Der var bio med familien fra Peter Rahbæk Juel (S) til Jane Jegind (V), da de to borgmester-duellanter krydsede klinger i Odeon i Odense. Jane Jegind tog en skatteskrue med.

Jane Jegind (V) benyttede sig af lejligheden til at stikke til Peter Rahbæk Juel (S), da de to borgmester-favoritter i Odense mødtes i Odeon til TV 2/Fyns afsluttende kommunal- og regionrådsvalgsdebat.

Kandidaterne var blevet bedt om, at tage en ting med til modparten og mens Peter Rahbæk Juel havde havde taget hygge med familien med, havde Jane Jegind fået fremstillet en skatteskrue til lejligheden.

- Vi vil det samme på velfærd, men Peters yndlingsværktøj er skatteskruen, sagde Jane Jegind, og overrakte den siddende socialdemokratiske borgmester en skatteskrue i fysisk form.

- Det er det eneste, han kan hive op af sin værktøjskasse. Der har jeg en anden vej hen til den velfærd vi gerne vil begge to, sagde Jane Jegind, og afsluttede sin gimik med en bøn til publikum om hjælpe med at sætte en stopklods i skatteskruen, så Peter Rahbæk Juel ikke kan skrue på den.

Det høstede Jane Jegind jubel og klapsalver for - og et stort grin fra Peter Rahbæk Juel, som gav sin modkandidat credit for kreativiteten:

- Jeg kan godt se, den er hjemmegjort, og det er det også lidt nogen gange, når man prøver at lave sine egne forslag til budgetter. Det kan også være lidt hjemmegjort nogen gange, sagde manden med borgmesterkæden og flertallet bag vedtagelsen af en skattestigning på ét procentpoint - den såkaldte velfærdsprocent.

Peter Rahbæk Juel tog imod gaven fra Jane Jegind. Til gengæld sendte han hende ind i mørket med et par biografbilletter.

- Jeg ved, at du også har børn, det har jeg også, og der er nogen der savner at se os, så jeg har valgt at bryde konceptet lidt og købe en tur i biografen med popcorn og cola og det hele til dig og familien, til når en gang røgen har lagt sig, sagde Peter Rahbæk Juel.

Så var scenen sat til en duel - se hele duellen her under:

 

Oversigt

    Oversigt