I det fynske folks tjeneste

Jegind klar med alternativt bud på Odenses budget

Foto: Christoffer Laubel

Venstre fremlægger sit eget bud på, hvordan Odense Kommunes økonomi kan skrues sammen. De røde partiers velfærdsværn og Borgmesterforvaltningen står for skud.

Det skal være slut med, at Odense Kommunes medarbejdere kan deltage gratis i Eventyrløbet, hvis det står til Venstre i Odense.

Til gengæld skal besparelserne på CIBU - et af kommunens initiativer for udsatte børn og unge - rulles. Det er to nedslag i det budgetforslag, som Venstre ikke har villet fremlægge, før de røde partier havde indgået budgetforlig for 2018. 

Jane Jegind og co. har forsøgt at finde penge til børn, unge og ældre svarende til de 84 millioner kroner, som rød blok har hentet ved at hæve skatten. Ifølge Venstres eget regnestykke er det lykkedes at finde pengene med cirka 21 milioner til hvert af de fire områder: folkeskolen, daginstitutioner og dagpleje, socialt udsatte børn og ældreområdet.

Læs også Budgettet i Odense er klar: Rød kvartet skrev under

Hvor alle pengene er fundet, er en længere fortælling, men nogle af de store knaster er blandt andet letbanens etape 2 og byomdannelsen i Vollsmose, som Venstre ikke vil være med til.

Og så skal der også hentes penge hos Peter Rahbæk Juels borgmesterforvaltning. Blandt andet vil Venstre skære 15 millioner på transformation og strategi-afdelingen. 

Og så skal det altså være slut med at invitere kommunens ansatte til Eventyrløbet. 

Læs hele forslaget nedenfor. 

Læs også Se videoen: Kaosafslutning på budgetmøde

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.