Jegind opfylder ønske: Ny cykelsti indviet i Fangel

Beboerne i Fangel i Odense har længe ønsket sig en ny cykelsti. Søndag gik ønsket i opfyldelse.

Et mangeårigt ønske for beboerne i Fangel er netop gået i opfyldelse: En ny cykelsti fra Fangel til Bellinge.

Søndag den 6. november klippede by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) snoren over og lod cyklisterne trille ind på den nye sti.

Det har i mange år været fangelbeboernes store ønske at få en cykelsti, som kan give børnene en mere sikker vej til skole og børnehave. Sidste år afsatte Odense Byråd 10 millioner kroner, og nu står cykelstien så klar fra Fangel til Brogårdsvej i Bellinge.

- Det glæder mig meget, at vi nu har kunnet åbne stien officielt. Jeg ved, at det længe har været beboernes store ønske, og de lokale har arbejdet ihærdigt på at få gjort cykelstien til en realitet. Samtidig ligger det Odense Kommune meget på sinde at give børnene en sikker skolevej. Det giver dem en tryg start på dagen, og ikke mindst en frihed til selv at kunne transportere sig, siger Jane Jegind.

 

Den nye cykelsti

 

Malene Holm, som er formand for trafikgruppen, glæder sig over den nye cykelsti og fremhæver især det gode samarbejde med både beboere, by- og kulturforvaltningens medarbejdere og dem, der har udført arbejdet.

- Hele vejen igennem synes jeg, vi er blevet utrolig godt behandlet. Politikerne er flere gange kommet ud til os, deltaget i møder og lyttet til vores argumenter. I forhold til det færdige resultat kan vi slet ikke få armene ned. Vi glædes dagligt over det fine resultat, men også over at vores datter nu for første gang selv har cyklet hjem fra en legeaftale i Fangel. Cykelstien giver særligt vores børn en stor frihed, og det kan vi kun være glade og stolte over, siger hun.

Oversigt

    Oversigt