Jeginds plan: 552.000.000 kroner skal omrokeres

Letbanen, Vollsmose og Odense&Co står for skud, når Venstre vil flytte over 400 millioner kroner til børn- og ungeområdet over de næste fire år

Når partierne i Odense onsdag eftermiddag mødes til førstebehandling af budgettet for de kommende fire år, er Venstre efter alt at dømme allerede parkeret på sidelinjen.  Jane Jegind og Co. har takket nej til at være med til at hæve skatten, men nu er byens største oppositionsparti klar med deres eget bud på, hvordan budgettet skal strikkes sammen. 

Og ved at omprioritere for knap 140 millioner kroner i snit hvert år, så er det tæt på det samme beløb, som rød blok vil få ind på deres skattestigning, hvilket er ca. 128 millioner årligt.

- Vi vil vise, at det rent faktisk er muligt at finde penge uden at være så fantasiløse som rød blok, der blot er gået i borgernes lommer, siger Jane Jegind.

De yngste får pengene
Venstre vil styrke skoler og daginstitutioner med rundt regnet 100 millioner om året frem til 2021. Hvert år skal skolerne blandt andet have 50 millioner ekstra til at styrke indsatsen i fagtimerne, og daginstitutioner og dagplejere år 25 millioner ekstra til driften.

Venstre vil også fjerne besparelser for 10 millioner hvert år på ældre- og handicapområdet. Derudover vil Venstre opprioritere borgerinitiativer, heriblandt forstadspuljen, og så skal der både anlægges flere fodboldbaner, og cyklisterne til og fra SDU kan, hvis Venstre kunne bestemme, se frem at få en tunnel under Niels Bohrs Allé.

Letbanen bremses og Vollsmose skæres hårdt
Venstre har været vidt omkring for at finde besparelserne, og det er en blanding nye forslag og gamle kendinge.

Der skal hentes 70 millioner ved at udskyde Letbanens etape II, og byomdannelsen med en ny vej gennem Vollsmose skal droppes. Det giver yderlige 75 millioner over fire år, og samtidig vil Venstre lukke Vollsmose Kulturcenter.

Også kommunens eget uddannelsescenter, Phønix, vil Jane Jegind lukke, og så skal der findes besparelser på over 15 millioner i Odense&Co, som er en del af kommunens storstilet vækststrategi.

Se hele Venstres budgetforslag nedenfor.

Se med på TV 2/Fyn og på tv2fyn.dk fra kl 14.00, hvor vi varmer op til forhandlingerne fra Flakhaven i Odense.

Oversigt

    Oversigt