Jens Hald forlader DF i raseri: Blev behandlet som en paria

DF's tidligere lokalformand i Nyborg, Jens Hald, melder sig nu helt ud af partiet. Godt vores veje skilles, siger næstformand Søren Espersen.

Jens Hald er ikke længere medlem af Dansk Folkeparti. Det sker efter et meget omtalt opslag på Facebook.

Dansk Folkeparti er tirsdag blevet et medlem fattigere.

Det er en realitet, efter at partiets tidligere lokalformand i Nyborg, Jens Hald, har sagt farvel og tak, fortæller han til Ritzau.

Udmeldelsen sker, efter at Jens Hald i sidste uge i et Facebook-opslag sammenlignede de frivillige venligboere, der hjælper flygtninge, med "tyskerpigerne", der blev klippet skaldet efter Anden Verdenskrig. Men han fortrød hurtigt opslaget.

Alligevel skabte det stor medieomtale.

Jens Hald siger tirsdag, at han efterfølgende fik "mundkurv på" af partisekretær Poul Lindholm, og at han har svært ved at navigere i, hvad man må og ikke må sige i partiet.

Han accepterede at gå af som lokalformand, men mundkurven blev for meget, siger han.

- Jeg er blevet behandlet som en paria. Jeg oplever, at os menige medlemmer ikke får støtte eller loyalitet fra folketingsmedlemmerne, siger Jens Hald til Ritzau.

- Helt generelt er vi mange, der knokler helt frivilligt, og vi kører landet rundt uden at få en krone for det. Så kunne man godt forvente opbakning fra Christiansborg. Men det sker bare ikke, tilføjer han.

Jens Hald skrev søndag i en mail til partiformand Kristian Thulesen Dahl, at han har følt stor begrænsning på sin ytringsfrihed.

Det undrer ham, når næstformand og udenrigsordfører Søren Espersen i december udtalte, at man for at få ram på medlemmer af Islamisk Stat også skulle bombe steder, hvor der opholder sig civile.

Udtalelsen fik stor kritik fra flere kanter. Men Espersens rolle i partiet skete der ikke noget med.

- Jeg føler, at jeg er blevet dumpet som skrot. Jeg har ikke engang fået svar fra Kristian Thulesen Dahl, siger Jens Hald.

Espersen: Bedst for alle parter

Ifølge Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, er det bedst for alle parter, at Jens Hald har meldt sig ud.

- Jeg tror, det er godt, at vore veje skilles. Jeg tror, det er godt for ham, så han kan sige det, han vil. Det er rigtigt, at der er mundkurv i Dansk Folkeparti. Der er ting, man ikke må sige. Der er ting, vi ikke accepterer. Man skal tale ordentligt om andre mennesker.

- Så ja, han fik mundkurv på, og det kan han ikke leve med, siger Søren Espersen til Ritzau.

- På den måde vil han ikke blive savnet.

Jens Halds statusopdatering, der også har kostet ham en politianmeldelse, blev lagt på Facebook 5. januar og lød:

- Disse venligboere udfører landsskadelig virksomhed på samme måde som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen. Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid.

Han har efterfølgende beklaget og forklaret, at det skulle have været formuleret som et spørgsmål, og ikke en opfordring.

Over for Ritzau retter Jens Hald tirsdag en skarp kritik af partitoppen, som i hans optik ikke behøver at følge de samme regler som partifæller ude i landet.

Den nu tidligere DF'er henviser til, at netop Søren Espersen har udtalt, at man må bombe civile i kampen mod Islamisk Stat - og at flygtninge i øvrigt skal sendes til Grønland.

Men de udtalelser kan ifølge Søren Espersen "slet ikke" sammenlignes med Jens Halds udtalelser om venligboerne.

- Vi har en sober og god tone i folketingsgruppen, og den skal vi holde fast i. Vi er 18.000 medlemmer af Dansk Folkeparti. Selvfølgelig vil der være nogen, der kommer til at skeje ud, og så må vi sige farvel til dem. Sådan er det.

- Vi har en stærk kultur, med at vi ikke accepterer usle udtalelser, som han har fremsat. Der har vi rimelig kort proces. Det synes jeg i øvrigt, at andre partier kunne lære lidt af.

Jens Hald kritiserer også DF-toppen for ikke at værdsætte hans hårde arbejde for partiet. Men det preller af på Søren Espersen.

- Sagen har ikke spor at gøre med hans arbejde med at hænge plakater op. Det kommer slet ikke sagen ved. Hvis han så kunne hænge 500 plakater op, måtte han så sige, hvad han ville? Sådan fungerer verden jo ikke.

 

 

Oversigt

    Oversigt