Jernalderlandsbyen klar til at blive reddet: Massiv opbakning

Foreningen Odins Odense er stiftet og en bestyrelse er valgt. Nu skal der søges økonomisk støtte til at redde Jernalderlandsbyen.

Der er meget der tyder på, at Jernalderlandsbyen i Næsby overlever. Under alle omstændigheder er de grundlæggende omstændigheder nu en realitet. 

Landsbyen lukkes med årskiftet, hvor Odense Kommune stopper bevillingerne, men torsdag aften stiftede omkring 90 interesserede foreningen Odins Odense. På forhånd harder været massiv interesse for foreningen, hvor omkring 110 tilkendegivet, at de vil melde sig, så snart det er muligt.

- Nu kan vi komme igang med meget af det arbejde, der skal laves. Vi kan få en bank og en bankkonto, og vi kan søge sponsorater og støttebidrag, fortæller Annette Bøge Huulvej.

Annette Bøge Huulvej, som er ansat i Jernalderlandsbyen, har været engageret i at redde Jernalderlandsbyen siden kommunen 30. august valgte at tage aktiviteten af budgettet.

På den stiftende geralforsamling blev Annette Bøge Huulvej valgt til Odins Odenses bestyrelse. Bestyrelsen mødes den kommende tirsdag, hvor den skal konstitueres.

Odins Odense har i forvejen et såkaldt advisory board, som udover at tælle vikinge-entusiasten Jim Lyngvild også tæller folk fra Moesgaard Museum, Sagnlandet Lejre og Bork Vikinghavn.

- Reelt er det 1. januar, vi lukker, men vi har fået lovning fra kommunen på, at vi ansatte kan blive på stedet indtil opsigelsesperioden udløber, siger Annette Bøge Huulvej, som således har frem til 31. maj, før hun skal forlade Jernalderlandsbyen på Store Klaus 40 i Næsby.

 

 

Oversigt

    Oversigt