Jesper er Danmarks bedste ungdomstræner

Resultaterne var ikke de vigtigste, da Danmarks Idræts-Forbund skulle kåre Årets Ungdomstræner i Danmark. Det var lige så vigtigt, at dem han træner har det sjovt. Og det har spillerne på Næsbys U15 pige-hold i fodbold, så derfor blev deres træner Jesper Bendixens lørdag hædret med titlen.

Det var Line Jakobsen fra Næsby-pigerne, der havde indstillet sin træner til den helt nye pris, der lørdag blev uddelt for første gang.

- Han sørger for, at vi også får noget sjov ud af træningen, så det ikke bare er hårdt, siger hun.

Overrasket træner fik stor pokal

Jepser Bendixen var med sine U15-piger til Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne i Odense Idrætshal, da han pludselig blev råbt op over højtaleren.

- Jeg anede ikke noget som helst om det, så det er kæmpestort, sagde den stolte og glade træner, der fik overrakt en pokal, som er en Champions League-vinder værdig.

Gode trænere skal mindske frafald

Med prisen vil Danmarks Idræts-Forbund sætte fokus på det sociale i klubberne, fordi 20 procent af de unge dropper ud af foreningerne, når de bliver teenagere.

- Vi er ikke nervøse for 1. holdene. Dem skal der nok være dygtige trænere til, men vi skal også have dygtige trænere til 2. og 3. holdene, hvis de unge ikke skal falde fra, siger Helle Carlsen, der er Danmarks Idræts-Forbunds ekspert i børn og unge.

Og det har Jesper Bendixen og Næsby Boldklub altså forstået.

- Vi prøver at lave en træning, hvor der er plads til eliten, der gerne vil træne fire gange om ugen, men også til de piger, der bare gerne vil have det sjovt med veninderne, fortæller Årets Ungdomstræner i Danmark.

Oversigt

    Oversigt