I det fynske folks tjeneste

Jim Lyngvild følger i Tolkiens fodspor

Modemanden Jim Lyngvild, der er bosat på Fyn, er klar med sin anden fantasyroman. Han lægger ikke skjul på, at han er stærkt inspireret af succesforfatteren bag "Ringenes Herre".

Assens-designeren Jim Lyngvild udkommer nu med bog nr. 2 i fantasy-genren

Designeren og modediktatoren Jim Lyngvild udgiver nu sin anden bog i fantasygenren. Den får titlen "Kongen - Urials krone" og følger op på modemandens første udgivelse "Kongen - skyggernes bog".

Jim Lyngvild har brugt år på at udtænke eventyret om drengen Jerod, der bor i kongeriget Anglesey, hvor han kæmper mod den onde fyrste Daray. Her leder Jerod efter Urials krone, der sikrer fred og evigt liv.

Hvis plottet lyder bekendt, så er det ikke noget tilfælde. Modemanden lægger ikke skjul på, at han er stærkt inspireret af forfatteren bag kultfænomenet "Ringenes Herre", J.R.R. Tolkien.

- Uden at ville påstå, at jeg kan leve op til Tolkiens "Ringenes Herre", vil jeg gerne forsøge at lave noget lignende, og så er jeg sådan indrettet, at når jeg sætter mig noget i hovedet, så bliver det som regel også til noget, siger Jim Lyngvild til Ekstra Bladet.

Og der er ingen tvivl om, at han er stor fan af Tolkiens eventyrunivers. Da han i tv-programmet "Kender du typen" viste sin 480 kvadratmeter store gård på Fyn frem, afslørede han også et helt værelse dedikeret til samleobjekter fra "Ringenes Herre".

Og der er flere bøger i støbeskeen fra den produktive designer. Ud over forfatterkarrieren har han også fundet tid til at sende en ny brilleproduktion på gaden. Men de mange aktiviteter får ikke Jim Lyngvild til at stresse.

- Jeg arbejder mig gennem livet. Jeg ser det ikke som arbejde. Det er interesser, og så er jeg så heldig, at jeg også kan tjene penge på mine interesser, siger han.