Jim Lyngvild hængt ud som homohader og racist i Tyskland

En kyssevideo med Jim Lyngvild er nu blevet fjernet i Berlin efter et tysk magasin har skrevet, at Lyngvild har udtrykt racistiske og homofobiske holdninger. Det skriver Ekstra Bladet.

I 2008 medvirkede Jim Lyngvild i en kyssevideo, der var instrueret af Thomas Vinterberg. Videoen skulle være et officielt mindesmærke for de homoseksuelle, der blev forfulgt under tiden med Hitler. 

Videoen, der blandt andet viser Jim Lyngvild kysse en anden mand, kunne ses i Berlin lige over for Holocaust-monumentet, skriver eb.dk.

quote Det her viser, at nogle især homoseksuelle mænd har en tendens til at være de største kællinger, når det kommer til at føle sig forfulgt eller indtage offerrollen. 

Jim Lyngvild

Men en dansk turist tippede det tyske magasin Siegessäule om Jim Lyngvild. Og det har fået magasinet til at skrive flere artikler om Jim Lyngvild, hvor han beskrives som homohader, racist og nationalist efter udtalelser herhjemme. Og så skriver magasinet, at han er ven med Pia Kjærsgaard - og har han stemt på Dansk Folkeparti.  

Homoseksuelle mænd er nogle kællinger
Artiklerne fik den tyske pendant til LGBT (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) til at gå ind i sagen og anbefale, at man fjernede Jim Lyngvild fra monumentet. Det er nu sket, skriver eb.dk.

Læs mere her i det tyske magasin Siegessäule. 

Videoen, hvor Jim Lyngvild kysser en anden mand, er nu ifølge eb.dk fjernet fra Berlin
Videoen, hvor Jim Lyngvild kysser en anden mand, er nu ifølge eb.dk fjernet fra Berlin
Foto: Screendump fra Siegessäule.de

Jim Lyngvild får først besked om historien, da avisen kontakter ham. 

- Hvor er det skønt. Det her viser, at nogle især homoseksuelle mænd har en tendens til at være de største kællinger, når det kommer til at føle sig forfulgt eller indtage offerrollen. Hvorfor skulle det gøre mig til en dårligere homoseksuel, at jeg er ven med Pia Kjærsgaard? Derudover er det mig den morsommeste gåde, at jeg som homoseksuel mand skulle være homofob, siger Jim Lyngvild til Ekstra Bladet.

LSVD (den tyske pendant til LGBT) bekræfter overfor avisen, at man har arbejdet på at få Jim Lyngvild fjernet. 

Jim Lyngvild understreger, at han ikke er kritisk over for de personer, der har fjernet videoen. Men han er kritisk over for Siegessäule og den turist, der har tippet magasinet. 

- Det er så typisk, at der sidder folk og laver hetz-kampagner uden at have nosserne til at spørge mig, hvad det handler om. Fordi jeg siger, hvad jeg mener og ikke lægger mig ned for det politisk korrekte, så er jeg åbenbart en trussel i nogle homoseksuelles øjne, siger Jim Lyngvild til avisen.

 

Oversigt

    Oversigt