Jim Lyngvild: Mit julemarked har da både vikinger og nisser

Jim Lyngvild er gået juleamok og afholder julemarked på Ravnsborg. Ikke bare med boder udenfor. Næh, gæsterne bliver budt hele vejen ind i privaten.

Når Jim Lyngvild kommer i julehumør, går det ikke stille for sig. Nogle nøjes med at invitere naboerne på en tår gløgg og tre æbleskiver, men den sprælske designer slår ud med armene og invitere alle i julehumør indenfor i sit og husbonden Mortens private hjem.

- Der er mange julemarkeder rundt omkring på slotte og herregårde, men man får sgu aldrig lov til at komme ind. Og det er jo derfor, man gerne vil besøge et slot, ikke? Så her hos os kommer man ind i vores hjem, IND i huset med folk, siger Jim Lyngvild. 

Hedensk jul hos Jim

På Ravnsborg Julemarked kan man hos de 60 udstillere få dækket både sin trang til vikinger og til nisser. Hvis man går til venstre, så venter et klassisk julemarked med julemænd og gløgg og gran og alt, hvad et sultent julehjerte kan begære.

Men da Jim Lyngvild er vild med vikinger, og  Ravnsborg er konstrueret som en vikingborg, så er det selvfølgelig ikke nok med engle og nissepiger. Så hvis man går til højre, venter vikingerne med deres egen version af et julemarked.

- Julen er oprindeligt en hedensk tradition, så selvfølgelig har vi et vikingemarked her på Ravnsborg, fortæller Jim Lyngvild.

Der er julemarked på Ravnsborg den 1.-3. december og igen den 8.-12. december. Alle dage fra klokken 10-16.

Herunder kan du se Jim Lyngvild give sit bud på et vaskeægte eventyr. 

 

Se med på TV2/ FYN fredag den 1. december klokken 18.30. 

 

Oversigt

    Oversigt