Jobbet reddet: Lettelse og glæde på Sydfyn

Lettelsen er stor blandt medarbejderne, efter at vindmøllevirksomheden SSP Technology i Kirkeby på Sydfyn er købt af den tyske storkoncern Nordex og 67 sydfynske job er reddet.

- Hej. Så ses vi jo alligevel i morgen!

Sådan sagde en ansat på SSP Technology, efter at de 67 medarbejdere tirsdag middag fik at vide, at den tyske koncern, Nordex har købt den konkurstruede sydfynske virksomhed.

- Det er bare så skønt. Jeg er glad, lettet og stolt på vores allesammens vegne, siger tillidsrepræsentant på SSP Technology, Bue Tok Brammer, til TV 2/FYN og tilføjer:

- Vi er jo en af de sidste mellemstore industrivirksomheder på Sydfyn. Det ville være et stort tab for området her, hvis vi var forsvundet.

 

 

En af de to direktører hos SSP Technology, Flemming Sørensen, fortæller, at med den strategi køberen, Nordex, har, passer den sydfynske virksomhed perfekt ind.

- Vi har kapaciteten nu, da vores seneste ordre er leveret, og vi har kompetencer, som Nordex har brug for, siger han.

Efter købet har SSP Technology allerede fået tre nye ordrer, og Flemming Sørensen regner med, at der skal ansættes flere folk inden længe.

- De næste par måneder skal vi have ordrerne sat igang med hensyn til design og produktionsforløb, og derefter skal produktionen igang, siger han.

Bliver på Sydfyn
Flemming Sørensen mener ikke, at der er grund til frygt for, at Nordex flytter produktionen væk fra Sydfyn.

Head of Blade Sourcing hos Nordex, Florian Matthes, bekræfter:

- Vi har projekter igang med SSP. Vi har samarbejdet siden 2003. Her er gode faciliteter, de ansatte bor her i området, vi vil gerne beholde dem og fortsætte samarbejdet, siger han. 

Overhængende fare for lukning
SSP Technology har flere gange været ude i tovene, men i den seneste måned har virksomheden været alvorligt truet af lukning efter en række kapitalfonde begærede, at virksomheden blev rekonstrueret. Det betød blandt andet, at 15 medarbejdere blev midlertidigt hjemsendt.

 

 

Ved middagstid tirsdag blev medarbejderne - inklusiv de 15 hjemsendte - indkaldt til et orienteringsmøde.

Her kunne Flemming Sørensen blandt andet fortælle, at der er oprettet et nyt selskab, SSP Technology ApS, og at det nye selskab overtager samtlige forpligtelser overfor de ansatte.

Nordex er oprindeligt en dansk vindmøllevirksomhed. Den blev grundlagt i Give i 1985 og købte i april 2016 den spanske vindmølleproducent Acciona og har blandt andet produktion i Rostock.
Nordex stoppede med dets danske aktiviteter i 2000.

Flemming Sørensen fortsætter sammen med Niels Frederiksen som administrerende direktører for henholdsvis den tekniske del og økonomi i SSP Technology ApS.

Oversigt

    Oversigt