Jobchef kigger mod Odense og Vestfyn

De snart fyrede medarbejdere fra Danish Crown i Faaborg skal kigge mod de store anlægsopgaver på Fyn, når de skal søge nyt job. Det mener jobchefen i Faaborg.

- Det er en rigtig rigtig trist nyhed for medarbejderne, men også for kommunen. Det er rigtig mange arbejdspladser, vi mister her, siger Henrik Dons Christensen, der er fagchef ved Jobcenteret i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Når fyringerne i løbet af de par år bliver ført ud i livet, bliver det jobcentrets opgave at hjælpe til med at finde beskæftigelse for de 472 fyrede medarbejdere.

- Jeg skal først have overblik over opgaven. Vi skal finde ud af de ansattes alder og uddannelse for at give den bedst mulige hjælp. Jeg skal også i tæt dialog med virksomheden og med alle fynske kommuner, der har lignende erfaringer, siger Henrik Dons Christensen.

Danish Crown har meldt ud, at de vil samarbejde med både kommune og jobcenter om at hjælpe de fyrede videre på arbejdsmarkedet.

- Vi har en socialplan og vi sætter penge af til at hjælpe vores medarbejdere videre så godt som vi overhovedet kan, siger direktør for Teknik og Produktion hos Danish Crown, Søren Eriksen.

Umiddelbart er der ikke mange industrijob i Faaborg-området, og jobcenteret forudser da også, at medarbejderne skal kigge mod Odense og Vestfyn.

- Alt andet lige, så er der mange job fremadrettet i forbindelse med de mange nye anlægsprojekter, der kommer på Fyn. Det kan både være i forbindelse med den Vestfynske motorvej og den omfattende byomdannelse i Odense, siger Henrik Dons Christensen.

Oversigt

    Oversigt