Jobs på vej: Kongresser strømmer til regionen

Alene siden april er der skrevet kontakt på ti internationale kongresser til Region Syddanmark.

Hoteller, restauranter og butikker kan godt begynde at gnide sig i hænderne - der er gæster på vej fra store kongresser i området.

Det er Region Syddanmarks, der gennem erhvervsturismeselskabet Inspiring Denmark forsøger at trække store kongresser til Arena Fyn og de andre store kongrescentrer på Fyn og i Sydjylland.

Med et ambassadørkorps og gratis rådgivning, hjælp og sparing til private virksomheder er det siden april lykkes at hente ti internationale kongresser til regionen, det fremgår af en netop offentliggjort rapport om arbejdet.

Selskabet betegner selv resultatet som en stor succes, og det endelige gennembrud siden begyndelsen i 2010.

- Vi er meget tilfredse. Økonomisk er der de tre første år omsat for mellem 40 og 50 millioner kroner, der har været næsten 16.000 overnatninger i forbindelse med kongresserne, og der er skabt op mod 90 nye jobs i regionen, siger Convention Manager hos Inspiring Denmark, Diana Andersen.

Diana Andersen, Inspiring Denmark

Vil gøre byerne bedre

I de kommende år vil Inspiring Denmark også arbejde med at styrke byernes værtsskab, for at gøre dem konkurrencedygtige i forhold til de øvrige store europæiske kongrescentre.

- Vores udfordring er, at vi konkurrerer mod mere kendte destinationer. Og netop derfor skal vi være ekstra skarpe til at levere særlige kombinationer af services og oplevelser. Hele byen skal stå sammen og bakke op. Der kan vi virkelig skille os ud og gøre en forskel som mindre destinationer. Vi har kortere beslutningsveje og mere kan lade sig gøre. Den konkurrencefordel skal vi blive bedre til at udnytte, og skal det lykkes, kræver det aktiv deltagelse af byerne i både tilbuds- og gennemførelsesfasen af en konference, siger Diana Andersen.

Det er Syddansk Vækstforum, Trekantområdet Danmark, Udvikling Fyn, Sønderborg Kommune, EU og erhvervsturismeerhvervet, der står bag Inspiring Denmark.

Oversigt

    Oversigt