I det fynske folks tjeneste

Johansen: Sohn hører ikke hjemme i S

Den nyslåede socialdemokrat foreslår håndfæstning med Venstre om skattestop. Fynsk socialdemokrat mener ikke Sohn hører hjemme i partiet.

På dag to som socialdemokrat udfordrer Ole Sohn fagbevægelsen og sit nye parti med et forslag om, at regeringen skal indgå en 10-årig håndfæstning med Venstre om skattestop for de danske virksomheder og lave lønstigninger.

For at få gang i jobskabelsen er der brug for en "samfundskontrakt", som sikrer virksomhederne stabilitet omkring deres rammevilkår, skriver SF's tidligere erhvervs- og vækstminister torsdag i et indlæg i Jyllands-Posten.

Han opfordrer til en bred politisk aftale, som aftalepartierne i både rød og blå blok forpligter sig til at stå ved uanset valg og skiftende regeringer.

Den skal kombineres med en slags trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter, så lønmodtagerne for eksempel forpligter sig til løntilbageholdenhed 10 år frem i tiden.

- Det kræver et løbende og vedvarende fokus at forbedre Danmarks konkurrenceevne, fastslår Ole Sohn i avisen, hvor han også opfordrer til, at penge, der kan skaffes ved effektiviseringer i det offentlige, går til at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne.

De penge har S-toppen ellers lovet at bruge til velfærd, skriver Jyllands-Posten.

Debatindlægget ryster det fynske folketingsmedlem Jan Johansen. På Facebook skriver han:

- Ole Sohn skulle ikke havde stoppet sin politiske vandring ved socialdemokratiet, hvis det han står for, er yderligere udhuling af almindelige lønmodtageres realløn. Det er ikke socialdemokratisk politik, at det kun er lønmodtagerne der skal betale for krisen, rigtig mange har allerede betalt dyrt for krisen, en krise som ublu og grådige pengespekulanter har skabt, nej vi socialdemokrater skal står fast på, at det er de bredeste skuldre, der skal bærer de tungeste byrder, så vi ikke får en større ulighed i Danmark, skriver det fynske folketingsmedlem.

Den tidligere DKP-formand Ole Sohn meldte sig onsdag ind i den socialdemokratiske folketingsgruppe efter 22 år som SF-politiker.

Han begrundede sit politiske skifte med, at han ikke kunne følge SF's nye kurs, efter at partiet har forladt regeringen, og at han vil gøre arbejdet med det regeringsgrundlag, han selv var med til at forfatte, færdigt.

Ved du noget? Så send os et tip