Jordbærsæson i fare

Vådt vejr giver for få jordbær. Så længe regnen falder, kan jordbærene ikke plukkes. Hos GASA Odense mærker man hurtigt konsekvenserne af det våde vejr. - I dag torsdag fik jeg to tons jordbær ind. Det er alt for lidt. Normalt ligger det mellem 10 og 15 tons, siger sælger Kent Jensen fra GASA.

-

Vådt vejr giver for få jordbær. Så længe regnen falder, kan jordbærene ikke plukkes. Hos GASA Odense mærker man hurtigt konsekvenserne af det våde vejr.
- I dag torsdag fik jeg to tons jordbær ind. Det er alt for lidt. Normalt ligger det mellem 10 og 15 tons, siger sælger Kent Jensen fra GASA.

Sol og blæst
Jordbærsæsonen har ellers været strygende i juni måned. Men lykken kan risikere at være kort. Der skal helst komme sol og blæst, så jordbærene kan blive tørre.

- De kan simpelthen ikke plukkes, når de er drivvåde. De bliver alt for bløde. Desuden får de også en masse jordpletter, og det vil kunderne ikke have, fortsætter Kent Jensen.

Kan vende
Billedet kan dog hurtigt vende igen. I weekenden regnede Kent Jensen heller ikke med jordbær. Men så tittede solen frem og pludselig stod han med 15,6 tons jordbær.

- Det går simpelthen lynhurtigt, siger Kent Jensen, der holder ekstra godt øje med vejrudsigterne i disse dage.

Oversigt

    Oversigt