I det fynske folks tjeneste

Jordemødre starter fødselsforberedelser igen

Nu kan kvinder, der venter deres første barn, igen komme til fødselsforberedelser i Odense. Da der har været mangel på jordemødre, har det ikke været muligt siden juli, at arrangere forældre og fødselsforberedelser. Men fra nu åbner Odense Jordemodercenter igen for muligheden.

Jordemødrene har igen tid til fødselsforberedelser.

Fødslen fra A til Z

Fra den 1. oktober starter undervisningen igen, som i øvrigt kun er for kvinder der ca. er i graviditetsuge 32, og skal til at føde sit første barn. Kvinder der deltager i undervisningen, bliver bekendt med fødslen fra A til Z og lærer om bl.a. de første tegn på fødsel, og bækkenbundens genoptræning.

Ammeundervisning og rundvisning

For kvinder der er i omkring graviditetsuge 30, er der også mulighed for ammeundervisning. Fædre kan ikke deltage i fødselsforberedelserne, men til gengæld kan de deltage i ammeundervisning. Det er vigtigt at amningen kommer godt igang, og at familien ved, hvad den indebærer.

Gravide kvinder og deres pårørende, kan fra den 1. oktober også få en rundvisning på barselsafsnittet Vuggen, på OUH, hvor jordemødrene vil introducere afdelingen.