I det fynske folks tjeneste

Journalistikken spirer på Oure

01:28
03:17

45 gymnasieelever fra hele Danmark har droppet efterårsferien for en uge med journalistisk bootcamp på Oure Kostgymnasium.

1 af 3

45 gymnasieelever fra hele Danmark har droppet efterårsferien for en uge med journalistisk bootcamp på Oure Kostgymnasium.

De skal lære at vinkle, udtænke og producere artikler, der i sidste ende skal blive til to otte-siders sektioner om indlandsstof og kultur. Og det er noget helt andet end hverdagen på de forskellige gymnasier.

- Det er en helt enormt god mulighed, vi har fået for at prøve, hvordan det er at være journalist. Vi bliver undervist af rigtige journalister, så det er så virkelighedstro, som det kan være. Vi får mulighed for at prøve at skrive på en rigtig måde. Ikke bare en dansk stil, forklarer Sidsel Finderup der normalt går i skole i København.

Med bag facaden

Politiken og Oure Kostgymnasium har planlagt den journalistiske uge i fællesskab - og det er faktisk tredje gang, der er bootcamp på stedet.

Flere af deltagerne vil helt sikkert overveje journalist-vejen, men det er ikke hele idéen med ugens aktiviteter.

- Jeg brænder for journalistik, og jeg synes, det er en vigtig opgave at fortælle unge mennesker om, hvordan vi arbejder. Ikke nødvendigvis for at de skal blive journalister selv, men for at de skal få et indblik i den verden," fortæller Jacob Fuglsang, der er uddannelsesredaktør på Politiken.

Du kan se med på TV 2/Fyn klokken 19.30, hvor vores reporter Steen Vedersø er med direkte fra Oure.

Ved du noget? Så send os et tip