I det fynske folks tjeneste

Jubel: Bagenkop scorer VM-arrangement

Den sydfynske vandperle Bagenkop er en af otte udvalgte værtsbyer, der i næste uge skal være med til at kickstarte VM i stand up paddling.

Foto: Red Paddle CO

Foto: Red Paddle CO

Foto: Red Paddle CO

Foto: Red Paddle CO

1 af 4

Til efteråret løber VM i stand up paddling af stablen. Som optakt til verdensmesterskabet afholder Dansk Surf og Rafting Forbund en række events, der skal være med til at sætte fokus på vandsporten.

Derfor får Bagenkops bølger den 19. august selskab af vandentusiaster. Både store og små kan deltage i eventet, der byder på madboder på havnen, og rig mulighed for at prøve kræfter med vandsports-aktiviteter.

Ivan Nielsen er en af de begejstrede ildsjæle, der arbejder for at udnytte Bagenkops 100 km lange kyststrækning bedre. Han håber på, at arrangementet vil sætte endnu mere fokus på vandsporten og på Sydlangeland.

- Vi vil gerne udvikle byen og bruge vores vand. Det her arrangement er kickstarten. At blive udpeget som en lille by som bagenkop - det er stort, fortæller han til TV 2/FYN.

En oplagt lokation

Og det er ikke bare byen selv, der nyder gavn af, at arrangementet finder sted i Bagenkop. Det fortæller formanden i Dansk Surf og Rafting Forbund, Jakob Færch i en pressemeddelelse.

- Jeg er ovenud begejstret for denne mulighed for at sætte fokus på stand up paddling i et smukt område som Bagenkop. At have Bagenkop som optakt til VM er ideelt, da det viser, hvor stor en geografisk og folkelig appel stand up paddling har i Danmark.

Læs også VM for vandhunde starter på Fyn

Dansk Surf og Rafting Forbund begrunder valget af Bagenkop med, at Bagenkop er en exceptionel vandsportsdestination i Danmark, da området byder på unikke varierende forhold for surferne som søger bølger, vind eller fladt vand.

De otte kick-off-arrangementer er forløber for VM i stand up paddling, der afvikles fra d. 1 til 10 september 2017. Det sker i København, og området ved Klitmøller, der blandt vandsports-entusiaster går under betegnelsen 'Cold Hawaii'.