Jubilæum: 40 år siden OBs første mesterskab

Mandag var en særlig mærkedag for OB-fans. Der var det nemlig præcis 40 år siden, de stribede vandt deres første danske mesterskab.

For 40 år siden spille OB 2-2 på udebane mod B93, med flere runder tilbage af turneringen, og fik det ene point, der var nok til at sikre klubbens første mesterskab. En suveræn sæson for OB, der kun tabte to kampe.

En af dem, der var med til at sikre OB sin første mesterskabstitel, var Allan Hansen, der også blev årets spiller i Danmark i 1977.

Kan du huske den dag for 40 år siden, da I blev mestre?

Som du siger, så er det jo 40 år siden, men noget af det kan jeg godt huske. Det var inde i Parken, og jeg husker, at vi var bagud 2-0, men så tog Per Bartram fat og lavede to fine mål, så vi fik det ene point, vi skulle have, siger Allan Hansen. 

Førte hele sæsonen

Allan Hansen er stadig den mest scorende spiller til dato i OB-trøjen, og sammen med Per Bartram stod han stort set for alle scoringer i OBs supersæson tilbage i 1977. Han husker stadig kampen mod B93, der sendte guldet til Odense.

Vi førte jo hele sæsonen, og det lå ligesom i luften, at vi skulle blive mestre. Og det var første matchbold, vi havde der, så vi var indstillet på, at nu skulle det være. Det startede jo skidt med at vi kom bagud, men så lykkedes det at få det point, vi skulle have, og så var der jo vild jubel, siger Allan Hansen og fortsætter:

- Et er at være tæt på, og et andet er at nå målet, og jeg kan huske, at der var vild fest inde i omklædningsrummet, siger Allan Hansen. 

Tro, håb og kærlighed

OB har tre DM-titler på CV'et; i 1977, 1982 og det tredje mesterskab i 1989. De seneste år har OB kæmpet for at hænge på i Superligaen, og klubben har været langt væk fra medaljerne. På spørgsmålet, om OB på et tidspunkt kan føje et fjerde mesterskab til klubben, svarer Allan Hansen:

- Tro, håb og kærlighed er noget, man ikke rigtig ved noget om. Men det er da mit største ønske. Det bliver jo sværere og sværere. Der er jo nogle rigtig stærke hold i Superligaen, både fodboldmæssigt og økonomisk, og det bliver jo svært at hamle op med dem. Men vi ser det jo gang på gang, at så kommer der en outsider. Vi så det Aab, og vi har set det med andre klubber, der lige pludselig kommer frem. Så min tro og mit håb er, at OB også kan, men vi skal nok ikke forvente det lige her i de nærmeste år. 

Det er 40 år siden, OB tog sit første mesterskab.

Oversigt

    Oversigt