Jubilæum: SDU gør ekstra rent

Fredag holder SDU årsfest og jubilæum med udnævnelser af doktorer og overrækkelse af priser. Blandt deltagerne er Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Der er dækket op til langbordsmiddag, og der er gjort rent helt ned i de mindste kringelkroge.

I morgen fredag er der fint besøg, når Syddansk Universitet i Odense holder Årsfest 2016, som samtidig er universitetes 50 års jubilæum.

Årsfesten indledes med en officiel del, hvor der er taler ved rektor og studenterrepræsentant samt en festforelæsning. Derefter er der udnævnelser af æresdoktorer og doktorer samt overrækkelse af prisen for forskningsformidling og undervisningspriser.

Blandt deltagerne i festlighederne er Hendes Majestæt Dronning Magrethe. Det har givet ekstra arbejde til de ansatte på SDU.

- Den største udfordring er jo, at vi får besøg af vores dronning. Det gør, at vi er ekstra oppe i gear. Det hele skal peppes mere op, rengøring, alt omkring auditoriet, hvor hun skal være. Jeg tror, vi alle sammen hæver os lidt, fortæller leder af Teknisk Service på SDU, John Andersen.

Efter den officielle del spreder festen sig til hele universitetet på Campusvej, når omkring 2.000 gæster, ansatte og studerende sætter sig til bords for at indtage festmenuen. I løbet af aftenen vil endnu flere studerende strømme til, når diverse orkestre spiller op til dans.

Oversigt

    Oversigt