Jul i Langesø

Igen i år er julen kommet tidligt til Langesø Gods, der altid afholder den årlige juletræsmesse tredje torsdag i august. Men selvom messen i år oplever et rekordstort antal udstillere, skal vi ikke forvente, at vi til december kan få ekstra billige juletræer.

Julemanden var der, og træerne blev pyntet, som var det det juleaftensdag. Langesø Gods lagde torsdag jord til den årlige juletræsmesse, og alt tyder på, at messen har fået den helt rigtige gødning.

- Messen i år er rigtig godt besøgt. Vi har rekord med både udstillere, og sådan som det ser ud nu, rammer vi også en rekord i antal besøgende, siger direktør på Langesø Gods Hans Berner torsdag formiddag.

Knap 150 udstillere viste deres fineste grantræer og maskiner frem for 2500 fagfolk.

- Det er nu, man er ved at være rigtig klar. Man kan se, hvordan kvaliteten kommer til at se ud i Danmark i år, og det er startskuddet på sæsonen, siger Hans Berner.

Det er generelt ikke så dårligt at være juletræsproducent i øjeblikket:

- Vi oplever stigende interesse for vores juletræer ude på de europæiske markeder. Folk vil gerne have vores Nordmannsgran, som jo er den art, vi dyrker meget i Danmark, siger Claus Christensen der er direktør i foreningen Danske Juletræer.

Udbud og efterspørgsel

Trods fede tider for producenterne, skal vi forbrugere ikke forvente billige juletræer til december.

- Vores vurdering er, at der er rimelig balance mellem udbud og efterspørgsel i markedet, så det bliver en sæson, som er i balance, siger Claus Christensen.

Men julemanden, der også var til messe og besigtige årets danske juletræer, er optimist med hensyn til julen.

- Jeg er sikker på, med så pæne juletræerne jeg har set, så får vi en fantastisk jul i år, siger Santa Claus, der er selvstændig i julebranchen..

Oversigt

    Oversigt