I det fynske folks tjeneste

Jul på broen: God plads og mindre ventetid

Der bliver travlhed på Storebælt i juledagene. I juledagene forventer A/S Storebælt, at 165.000 bilister skal krydse broen. Men der vil være god plads og mindre risiko for ventetid, lyder meldingen.

Trafikken på Storebæltsbroen tager for alvor til fra lillejuleaftensdag og lige indtil 27. december, vil der være flere bilister end normalt. Men trods juletravlheden på broen, så vil bilisterne ikke kunne mærke noget.

- Vi forventer, at juletrafikken vil være spredt ud over flere dage end sidste år, og det giver god plads til bilisterne og mindre risiko for ventetid, siger chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen.

A/S Storebælt har indkaldt ekstrapersonale for at klare presset, og bilister med BroBizz kan i højtiden passere i alle baner. Den største trafikdag på broen bliver formentlig den 26. december, hvor omkring 5.000 biler forventes at køre gennem anlægget i retning mod Sjælland i de travleste timer mellem kl. 11 og 16.

Lillejuleaftendag og juleaftensdag vil medarbejderne ved betalingsanlægget give en lille julegave til de mindste i alle de manuelle baner.

På en gennemsnitlig hverdag i 2013 kørte der 30.000 biler over Storebælt hvert døgn.

Ved du noget? Så send os et tip