I det fynske folks tjeneste

Julebelysning: Den ene by slukker - den anden sætter mere op

00:18

I Glamsbjerg har handelsstandsforeningen besluttet at slukke for julebelysningen i gaderne. Video: Alex Syrik

I Glamsbjerg har handelsstandsforeningen besluttet at slukke for julebelysningen i gaderne. Nabobyen Haarby har til gengæld udvidet deres julebelysning.

På hovedgaden i Glamsbjerg plejer der at være julebelysning på denne tid af året, men her mandag aften lå gaden mørk hen. Den gamle julebelysning er udtjent og nedslidt, og derfor er der ikke kommet noget op i år.

Og det er trist, at der ikke er julebelysning i Glamsbjerg i år, siger Kirsten Berg, der bor i Glamsbjerg.

- Når jeg skal handle julegaver, så er det halve af mine julegaver, det er den julehygge, der er. Den er ikke her i byen, og så vælger jeg at lægge mine juleindkøb i en anden by, siger Kirsten Berg.

Handelsstandsforeningen i Glamsbjerg forklarer, at de ikke kunne nå at investere i noget nyt julebelysning til denne jul.

- Vi fik for sent besked fra vores elektriker. Men vi starter en indsamling til ny julebelysning nu, så det kan komme op igen næste år, siger Turid Joensen, formand for Glamsbjerg Handelsstandsforening.

Der kommer dog lidt julebelysning på på torvet i år, hvor byens juletræ også bliver tændt på fredag, fortæller Turid Joensen.

Læs også Lyse tider for energifråsere

Haarby skruer op for lyset

I nabobyen Haarby har de til gengæld skruet op for deres julebelysning.

- Det gør vi, fordi vi kan se det gør en forskel. Vi har jo igennem mange år haft julebelysning i Haarby, men hen over de sidste fem-seks år har der udviklet sig helt klart og helt fantastisk synes vi, siger Maria Hindse, formand for Haarby Handels- og Erhvervsforening.

En stor gruppe frivillige bruger en del fritid på at få julebelysningen op i Haarby.

- Vi har 10-12 frivillige, der bruger en del tid på det. Både lige har op til jul, men vi bruger også tid på det hen over hele året. Det genererer både mere handel, og det giver god stemning og giver en stolthed i byen. Folk fortæller det til venner og bekendte, og det trækker folk til og giver mere bosætning, siger Henrik Taaning, formand for Haarby Lokalråd.

04:11 Luk video

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.