Juleeventyr: Jo, vi kan godt genkende os selv

TV 2's juleeventyr er optaget på en række locations i Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner.

Helios Teatret i Faaborg havde lørdag snigpremiere på de tre første afsnit af dette års julekalender på TV 2, "Tinkas juleeventyr".

Her lagde de to hovedpersoner, Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson, vejen forbi biografen på Banegårdspladsen for at skrive autografer og fortælle om serien.

I julekalenderen bor Lasse på en gård i menneskeverdenen, og det liv, som vises i serien, kan Albert Rosin Harson godt genkende fra sig selv:

- Der er nogle scener, hvor Lasse står og diskuterer med sin far. Det kan jeg godt genkende hjemmefra, siger han.

Tinka bor i nisseverdenen og skal med en amulet bevise, at hun er en rigtig nisse. Det giver problemer, så hun rejser til menneskeverdenen.

- Når hun har sat sig noget i hovedet, så gør hun det, hun stopper ikke før, hun har nået det. Det kan jeg godt kende fra mig selv, siger Josephine Højbjerg.

Men det er langt fra første gang Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson besøger Fyn. Tinkas Juleeventyr er nemlig en julekalender med store fynske fodaftryk.

Og det er heller ikke første gang, at de unge skuespiller-kolleger var på det syd-vestlige Fyn. "Tinkas juleeventyr" er nemlig optaget på en række locations i Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner.

Udover Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson har juleeventyret en række kendte skuespillere som Ellen Hillingsø, Troels Lyby, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Neel Rønholt, Christian Tafdrup, Mia Lyhne, Lars Knutzon og Paw Henriksen på rollelisten.

"Tinkas Juleeventyr" er støttet af Film Fyn og produceres for TV 2 af Cosmo Film, der tidligere har produceret familiejulekalenderne "Jesus og Josefine" (2003), "Jul i Valhal" (2005) og "Juleønsket" (2015) for TV 2.

FilmFyn har desuden været inde over produktionen af tv-julekalendere de foregående to år.

Oversigt

    Oversigt