Julefrokost for ledige: Det handler om netværk

Julen nærmer sig med hastige skridt og for mange betyder det firmajulefrokoster. Men det kollegiale samvær må jobsøgende undvære. Derfor arrangerede a-kassen CA i Odense mandag en julefrokost for deres ledige medlemmer. Og det handler om meget mere end sildemadder og rød Ålborg.

Charlotte Mohr fra Tåsinge er it-projektleder, men har været ledig siden august. Derfor er hun for første gang med til a-kassens julefrokst.

- Vi sidder bare derhjemme hver især og putter os. Vi har vores jobsøgning alene og har ikke noge at dele det med. Herinde sidder jeg sammen med en hel masse, som er i samme situation som mig, siger Charlotte Mohr.

Sildemaderne, snapsen og fællesskabet sikrer julestemningen for Charlotte Mohr. Men julefrokosten er meget mere end det.

- Ikke mindst for at sparre med andre, og for at netværke, siger Charlotte Mohr.

Og netop det at udbygge det faglige netværk er én af grundene til at afholde en julefrokost for a-kassens jobsøgende medlemmer.

- Vores medlemmer tænker rigtigt meget i netværk. Det kommer selvfølgelig til julefrokosten, fordi det er hyggeligt samvær, men det er helt sikker også et spørgsmål om at netværke. Her kan de få tips til jobsøgning, siger Ghita Rasmussen, der er karriererådgiver i CA.

Selvom der ikke er nogen arbejdsgivere tilstede ved dagens julefrokost så kan den ifølge både Charlotte Mohr og Ghita Rasmussen være med til at skaffe et job.

- Der er måske nogen, der kender en kontaktperson på en virksomhed, siger Ghita Rasmussen.

- Jeg kan teste mig selv, om jeg nu gør de rigtige ting, når jeg søger job, siger Charlotte Mohr.

Det er anden gang a-kassen CA i Odense holder julefrokost for ledige medlemmer.

Det kollegiale samvær til firmajulefrokosterne landet over må de ledige undvære. Derfor arrangerede en A-kasse i Odense julefrokost for ledige medlemmer.

 

Oversigt

    Oversigt