Se julegudstjenesten fra Odense Domkirke hjemme i stuen

I år holder landets kirker i modsætning til sidste år åbent juleaftensdag, men er du alligevel forhindret i at møde op, kan du se julegudstjenesten fra Odense Domkirke her.

For mange er en tur i kirke juleaftensdag ligeså obligatorisk som en mandel i risalamanden. Det er dog ikke alle, der har mulighed for at møde op i de oplyste kirker.

Derfor trykker biskop Tine Lindhardt på knappen og tænder for den digitale gudstjeneste fra Fyns største kirke, Odense Domkirke. 

Gudstjenesten kan du se øverst i artiklen.

Sidste år blev mange julegudstjenester aflyst i sidste øjeblik, fordi smittetallene steg. Så også sidste år kunne biskoppen høres i de fynske stuer.

- Jeg savnede ligesom mange andre at komme i kirke til julegudstjeneste. Jeg savnede at gå ud af mit eget hus og ind i det store hus, kirken, med højt til loftet, store ord, høje toner og det store rum. Og så savnede jeg at synge julesalmerne og at høre juleevangeliet sammen med andre. Det digitale kan meget, men det kan ikke erstatte det fysiske samvær og nærvær, siger Tine Lindhardt.

Lyset i en coronatid

Selvom smittetallene er endnu højere i år, forventes langt de fleste kirker at åbne dørene juleaften. Dog har flere fynske kirker indført billetkrav, ligesom en række andre anbefalinger fra sundhedsmyndighederne skal overholdes.

Trods corona - eller måske netop derfor - forventer Tine Lindhardt alligevel, at fynboerne har lyst til at høre juleevangeliet - enten i kirken eller hjemme fra sofaen.

- Det er det håb og den glæde, der kommer til verden julenat. En glæde, som smitter og tager os med. Vi ved kun alt for godt, at der er meget andet, der kan smitte, og som kan tage håb og glæde fra os, så alt bliver mørkt. Men julenat kommer glæden til os som et lys i mørket. Det tændes for os, uanset hvem vi er, hvor vi er, og også uanset om vi synes, vi er klar til det eller ej. Det giver os håb og styrke til at leve, også når vi synes det er svært, fortæller biskoppen.

Restriktioner til gudstjenester