Julehjælpen slår flere rekorder

Dansk Folkehjælp deler flere madkasser ud end nogensinde, men har også fået flere ansøgninger om julehjælp.

Dansk Folkehjælp delte julehjælp ud denne weekend og kunne glæde sig over at have indsamlet flere penge end nogensinde: 7,72 millioner kroner, hvilket er omkring en halv million mere end i 2014.

Det betyder at Dansk Folkehjælp kan uddele 5400 pakker med overskudsmad til fattige familier. Det er 400 flere end i 2014.

Til gengæld er der også rekordmange familier, der har ansøgt om hjælp.

Antallet af godkendte ansøgere, der opfylder kravene for at få hjælp nåede op på 8000, så der er altså ikke julehjælp til alle.

Det ville have krævet indsamling af 12 millioner kroner.

I et forsøg på at råde bod på det har Dansk Folkehjælp indledt et samarbejde, Juleoverskud, med organisationen, Stop Spild af Mad og REMA 1000 som uddeler  overskudsmad til 500 fattige familier, som Dansk Folkehjælp ikke har kunnet hjælpe.

REMA 1000 uddeler julehjælpspakker med gavekort til REMA 1000 d. 23. december.

I første omgang er 50 REMA 1000-butikker med, men går det godt er det meningen, at alle butikker i hele landet skal med.

- Julehjælpen betyder, at jeg kan holde en god juleaften for mine børn. Ellers ville det nok være lidt svært for os, siger Kate Nielsen fra Munkebo, som er på kontanthjælp, og som hentede sin julehjælpskasse søndag hos Dansk Folkehjælp.

Det er anden gang hun får hjælp og første gang syntes hun det var svært; men det gør hun ikke mere:

- Det er jo ikke noget at være flov over, siger hun. 

Oversigt

    Oversigt