Juraeksamen aflyst: Løsningen var vedhæftet

Studerende, der skulle op i skriftlig juraeksamen på Erhvervsakademiet Lillebælt, nåede aldrig at komme i gang. På den udleverede eksamensopgave var alle de vejledende svar vedhæftet.

De jurastuderende på Erhvervsakademiet Lillebælt havde kun lige nået at sætte sig ved eksamensbordene, hvor en tre timer lang sommereksamen i erhvervsret skulle til at begynde.

Det her var en eksamensopgave, hvor alle potentielt kunne score topkarakter, for lige efter de forskellige opgaver i erhvervsret var der vedhæftet en rettevejledning til alle opgaverne. 

23-årige Stig Rosenfeldt var en af de elever, der brat fik afbrudt sin eksamen.

- Til at starte med havde jeg faktisk ikke opdaget det, for jeg sad ligesom i min egen verden og var begyndt på opgaven. Men pludselig kom der en eksamensvagt og løftede mit headset af og fortalte, at eksamen var aflyst, fordi svarene stod på de efterfølgende sider. Jeg bladrede videre og kunne se, at det gjorde de, og så var den eksamen slut. Der var ikke engang gået 20 minutter, fortæller Stig Rosenfeldt.

Sure studerende
De studerende forlod eksamenslokalet og flere begyndte at spørge til, hvornår de kan forvente at komme op til reeksamen, for der er flere eksaminer, der skal afsluttes inden sommerferien.

quote - Jeg synes, at det er uprofessionelt, at en videregående uddannelse som Erhvervsakademiet Lillbælt ikke har styr på tingene og tjekker opgaven ordentlig igennem, inden de sender den ud til alle de studerende. Jeg føler mig lidt snydt.

Stig Rosenfeldt, studerende, Erhvervsakademiet Lillebælt

Også for Stig Rosenfeldt, der nu frygter, at den planlagte sommerferie kommer i fare.

- Folk var sure, fordi de nu skal til en ny eksamen oven i de andre, der skal afsluttes inden ferien. For mit vedkommende risikerer det at gå ud over min planlagte sommerferie, hvor jeg har bedt om fri hos min arbejdsgiver. Og hvis den bliver lagt ind, inden den 20. hvor jeg har min sidste eksamen, lægger det jo også et ekstra pres på at nå at få læst op, siger Stig Rosenfeldt.

Beklager fejl
Udannelseschef Helle Karina Pedersen er ked af, at man har kludret i det.

- Det, der er gået galt, er, at der er blevet udsendt eksamenssæt, hvor svarene er vedhæftet ved en fejl, og det er vi selvfølgelig rigtig kede af. Så snart vi bliver opmærksomme på fejlen, afbryder vi selvfølgelig eksamen. Jeg kan ikke huske, det er sket før i mine 12 år her på stedet, men det er det, og det er selvfølgelig møgirriterende for de studerende, det er gået ud over, siger Helle Karina Pedersen.

Uprofessionelt
Menneskelige fejl sker, men det irriterer Stig Rosenfeldt, at man fra Erhvervsakademiet Lillebælt ikke havde bedre styr på den sommereksamen i erhvervsret, han nu skal op til på et senere tidspunkt.

- Jeg synes, at det er uprofessionelt, at en videregående uddannelse som Erhvervsakademiet Lillebælt ikke har styr på tingene og tjekker opgaven ordentlig igennem, inden de sender den ud til alle de studerende. Jeg føler mig lidt snydt, siger han.

Ny eksamensdato snarest
Helle Karina Pedersen kalder det heldigt, at det ikke er en hel årgang, der er blevet ramt af fejlen, men hun er samtidig klar over, at det er til stor gene for de studerende, det er gået ud over.

- Man kan sige, at det er held i uheld, at det ikke er en hel årgang, der er berørt af det her. Det var en tilvalgseksamen, så det er kun 21 studerende, der nu skal op til en ny eksamen, siger uddannelseschefen, der har haft travlt med at rette op på fejlen.

I samarbejde med de studerende er man blevet enig om af fastsætte reeksamen i erhvervsret til den 16. juni.

Rettevejledningen til eksamensopgaven i erhvervsret var vedhæftet
Rettevejledningen til eksamensopgaven i erhvervsret var vedhæftet

Oversigt

    Oversigt