I det fynske folks tjeneste

Justitsminister er glad for kritik fra betjente

Det vigtigste er at lytte til betjentene, siger Justitsminister Lene Espersen som en kommentar til de fynske betjentes kritik af politireformen.

- Jeg kan godt fornemme, at der mange steder er meget frustrerede betjente. Alle er meget glade for, at der kommer en reform, men de er kede af den måde, den bliver udmøntet på. Og derfor er det meget vigtigt, at ledelse lytter til hvad betjentene siger, siger justitsminister Lene Espersen (Kons.).

På et hastigt indkaldt møde onsdag aften mellem Justitsmininsteren, rigspolitischefen og formanden for politiforbundet blev det aftalt, at alle klager fra betjente og borgere skal indsamles.

- Jeg har aftalt med politiforbundets formand, at vi nu samler al den kritik ind, der har været af reformen af borgerbetjeningen, så vi kan se på, om der er nogle ting, der skal omorganiseres eller laves på en anden måde, siger justitsminister Lene Espersen (Kons.).

Det skal foregå ved at samtlige politikredse indsamler alle de sager, der har være i pressen med klager over politiet eller fejlhåndtering fra politiets side.

- Og det er ikke meningen at nogen enkelte betjente skal hænges ud. Meningen er, at det analysearbejde kan danne grundlag for at vi kan gennemfører de prioriteringer, der skal til, siger Justitsminister Lene Espersen (Kons.).

Analysearbejde skal gå igang med det samme så der kan ligge et løsningsforslag klar inden 1. september.