Justitsmister blander sig i kniv-sag

Brian Mikkelsen vil personligt gå ind i hobby-knivsagen, som kostede 19-årige Haris Cehic fængselsstraf, hvis sagen bliver afvist ved Højsteret.

Politikere vasker hænder

Haris Cehic fik syv dages fængsel for at køre rundt med to hobbyknive i sin bil. Nu vil Haris Cehic's forsvarer forsøge via Procesbevillingsnævnet at få Højesterets vurdering af, om den straf var for høj. Men hvis sagen ikke når til Højesteret, så vil Brian Mikkelsen personligt gå ind i sagen. Det siger han til politiken.dk.

Formanden for Den Danske Dommerforening, Jørgen Lougart kritiserer ministeren, og han mener, at politikerne i den aktuelle kniv-sag "flokkes ved håndvasken".

- Det er lidt sent at komme i tanke om, at loven kan ramme uhensigtsmæssigt. Vi har mange, som forud for loven gjorde opmærksom på det. Der er utallige eksempler på smuttere, hvor folk uforvarende glemmer en sølle hobbykniv, når de går på værtshus eller andre steder, hvor den ifølge loven ikke tjener et anerkendelsesværdigt formål, siger Jørgen Lougart til Ekstra Bladet.

Hvad er Procesbevillingsnævnet?

Oversigt

    Oversigt