Jyder og sjællændere støtter fynske landmænd

Sjællændere og jyder støtter op om fynske landmænds Arla-protest. I januar måned besluttede fem fynske landmænd at levere mælk til Ullerslev mejeri istedet for Arla, som er et andelsselskab ejet af leverandørerne selv. Nu kræver en ny landmandsforening, at den politiske ledelse og direktion i Arla Foods bliver skiftet ud.

Arla er ikke gode nok

Sjællændere og jyder støtter op om fynske landmænds Arla-protest. I januar måned besluttede fem fynske landmænd at levere mælk til Ullerslev mejeri istedet for Arla. Nu kræver en ny landmandsforening, at den politiske ledelse og direktion i Arla Foods bliver skiftet ud.


Ny forening dannes


Gårdejer Jens Pedersen fra Gørløse ved Hillerød står i spidsen for dannelsen af en ny forening af mælkeproducenter, hentet blandt de omkring 7.000 leverandører til Arla Foods, skriver Ritzau. Han og de øvrige landmænd mener de danske mælkeproducenter tjener for lidt. \"80 pct. af mælkeproducenterne tjener i dag ikke penge. Derfor skal Arla-ledelsen udskiftes\", siger Jens Pedersen. \"Jeg håber, vi kan danne en forening, hvis primære formål er at skaffe landmændene en højere mælkepris. Derfor bliver det nødvendigt at udskifte den nuværende mejeriledelse.\"


Fynboer advarede Arla


Netop topstyringen i Arla og det økonomiske aspekt, blev i januar angivet som begrundelse, da fem fynske landmænd brød med mejerigiganten, for i stedet at levere til Ullerslev Mejeri. Allerede dengang advarede udbryderne Arla Foods; \"der er flere landmænd på vej\", sagde landmand Søren Fredslund Hansen fra Ellinge, til TV 2 /Fyn.


Stiftende møde på mandag


Mandag var Jens Pedersen i kontakt med to jyske mælkeproducenter med henholdsvis 100 og 200 malkekøer. \"Begge sagde, at nu gider de ikke mere at bruge 20 timer i døgnet på at passe bedriften uden at kunne få det til at løbe rundt. De vælger nu tvangsauktion\", siger Jens Pedersen. Han kritiserer bl.a. Arla-ledelsen for at bruge ressourcer på udenlandske forretninger, der ikke kommer den enkelte landmand til gavn. Han mener, at medindflydelse og demokrati er et ukendt begreb i Arla.
Foreningen bliver stiftet i Brædstrup på mandag.

Oversigt

    Oversigt