I det fynske folks tjeneste

Jysk Fynske Medier skærer igen

I denne omgang har landets næststørste mediekoncern måttet sige farvel til 30. Tillæg nedlægges og andre bliver tyndere.

Foto: Morten Grundholm

I april måned i år meddelte Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, at 2016 havde givet et underskud på knap 100 millioner kroner.

En stor del af underskuddet blev forsøgt inddæmmet ved personalereduktioner i 2016, men fredag oplyste koncernen, der er landets næststørste mediekoncern, at man igen har været nødt til at bruge sparekniven.

Det sker til trods for, at koncerndirektør Jesper Rosener i april måned i år kunne fortælle, at koncernen lå godt 30 millioner kroner bedre i indtjening i første kvartal af 2017 i forhold til året i forvejen.

Ifølge fagudgivelsen Mediewatch reducerer koncernen denne gang med cirka 30 job.

En del af besparelserne sker i forbindelse med, at Jysk Fynske Medier for 14 dage siden indgik en større handel med Politikens Lokalaviser, som man købte købte syv ugeaviser af. Samtidig solgte man syv ugeaviser til Politikens Lokalaviser.

De syv opkøbte ugeaviser lukker nu, og det rammer blandt andet syv redaktionelle medarbejdere, som Jysk Fynske Medier overtog fra Politikens Lokalaviser.

Også Århus Stiftstidende bliver ramt, og seks medarbejdere afskediges - heraf tre vikarer, oplyser Mediawatch.

- Vi har overtaget 54 medarbejdere i forbindelse med opkøbene. Jeg kan ikke det nøjagtige tal, men vi siger farvel til omkring 30 ansatte. De resterende har vi fundet vakante stillinger til, og det er vi glade for. Jeg vurderer, at de 30 afskedigede medarbejdere er meget ligeligt fordelt mellem tidligere Politikens Lokalaviser-medarbejdere og Jysk Fynske Medier-medarbejdere, siger Jesper Rosener til Mediawatch.

Ud over opkøbene beskriver ledelsen i en intern meddelelse, som MediaWatch har set, også, at de redaktionelle omkostninger i 2017 har været "markant over budgettet.

Redaktionerne har brugt flere penge på bl.a. vikarer for syge og ansatte på barsel. Desuden på papir og øvrige omkostninger.

Blandt de redaktionelle besparelser er lukning af et livsstilsmagasin, mens en række øvrige tillæg bliver fire sider tyndere.

Desuden skæres der i freelancebudgetterne.  

Ifølge fagbladet Journalisten vil der året ud ikke blive indkøbt mobiltelefoner eller iPads til redaktionelle medarbejdere.

Jesper Rosener udtaler til Mediawatch, at koncernen er meget tæt på at holde budgettet for året på indtægtssiden.

Udfordringerne ligger på de trykte medier, mens det går godt i den digitale forretning.  

Ifølge tillidsmand Lene Sarup er besparelserne nødvendige.

- Der var ikke noget alternativ. Vi skal holde vores budgetter, siger hun til Mediawatch.