Vil have lægehelikopter og sundhedshus: - Vi kan for få penge gøre en kæmpe forskel for børn og unge

Vi kan faktisk gå i gang med at forbedre sundheden i folkeskolerne allerede denne vinter, hvis byrådet er med på det, siger den den konservative byrådskandidat Joachim Hoffmann-Petersen.

Lægehelikopter til Fyn, et moderne sundhedshus i Odense, nye lokaler til det kommunale rehabiliteringstilbud Lysningen og mere frisk luft ind i klasseværelserne.

Ambitionerne er store i det nye konservative sundhedsudspil, der har den konservative byrådskandidat, læge Joachim Hoffmann-Petersen, som en af de centrale penneførere.

 -  Noget af det koster penge, og hvis vi starter med det dyre, så lad os gå i dialog med Region Syddanmark om at flytte Lysningen ind til byen. Lokalerne i Sankt Klemens er noget gammelt bras. Det ligger heller ikke særlig godt for de mange besøgende, der er afhængige af offentlig transport. Det nuværende OUH kunne være et oplagt sted, siger Joachim Hoffmann-Petersen.

 - Her vil der samtidig være rigeligt med plads til et specialiseret kommunalt sundhedshus med mulighed for røntgenbilleder, simple scanninger og speciallægekonsultationer.

Det lyder dyrt. Hvordan vil du finansiere det?

- Der er ikke sat konkrete beløb på i udspillet. Det handler om at sætte en retning for fremtidens sundhed i Odense Kommune. Men en stor del af de øvrige forslag i vores sundhedsudspil kan sættes i gang hurtigt. Især den del, der handler om børn og unges trivsel.

- Her er der en lang række lavthængende frugter. Vi kan, hvis byrådet vil, installere CO2- målere i alle kommunens klasseværelser og lufte ud, hver gang systemet giver lyd fra sig. Det vil højst koste et par millioner kroner. Det behøver heller ikke at koste en formue at arbejde for en sund alkoholkultur og en alkoholfri "sidste skoledag"

260558-2565f737.jpeg
260558-2565f737.jpeg
c_2
Det Konservative Folkeparti
Joachim Hoffmann-Petersen
Født 17/9/1979

- Vi bør også hurtig indføre en times motion på skoleskemaet hver dag. Det vil virkelig øge indlæringen hos alle de elever, som sidder og bliver slappe og sløve i utidsvarende gamle skolebygninger, siger Joachim Hoffmann-Petersen.

Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley (R) kvitterer positivt for det konservative udspil, men tilføjer så:

- Vi har allerede CO2-målere i nogle klasseværelser. Det er midlertidige løsninger at lufte ud. Skolerne skal renoveres, og det er jo noget af det vi går i gang med de kommende år i aftalen om velfærdens fundament, siger Susanne Crawley.

15187-d74ce404.jpeg
15187-d74ce404.jpeg
rv_2
Radikale Venstre
Susanne Ursula Crawley Larsen
Født 4/2/1965 i Colchester, England

- Det er heller ikke gratis at indføre en times motion på skoleskemaet. Det vil kræve flere lærertimer, fordi skoledagen bliver længere, siger rådmanden.

Det afviser Joachim Hoffmann-Petersen.

- Hvis børnene er sløve og slappe allerede omkring middag, giver det ikke mening at proppe mere læring ind. Man kunne for eksempel afkorte hver skoletime og samle minutterne sammen til en times motion. Det handler om at gøre tingene på en anden måde, siger den konservative byrådskandidat.

Oversigt

    Oversigt