Kæmpe fangst for Told og Skat

Told og Skat har været flittige gæster på årets Langelandsfestival, og den store indsats har givet pote.

- Vores indsats på festivalen denne uge viser at det stadig ikke er alle der kan eller vil følge de gældende regler indenfor moms- og skattelovene. Disse personer har nu vores opmærksomhed og vi forventer at kunne afslutte mange af sagerne med store krav om efterbetaling af moms og skat, siger specialkonsulent hos SKAT, Brian Bunk.

Fredag eftermiddag og aften slog Skattecenter Svendborgs folk igen til på Langelandsfestivalen. Her blev handels- og madboderne kontrolleret, parkeringsarealerne blev tjekket for biler på gule plader, og der blev holdt øje med folk som solgte ulovlige drikkevarer.

Dyrt at have bil på gule plader

Told og Skat noterede 60 gulpladebiler, hvor ejeren kan forvente et krav om en overordentlig god forklaring på, hvorfor bilen befandt sig på Langelandsfestivalen. Hvis bilen har været der ulovligt kan ejeren se frem til at skulle betale mellem 25.000-50.000 kroner tilbage i moms.

Der var også flere mandskabsvogne på festivalen, og her kan ejeren risikere at skulle tilbage betale både moms og registreringsafgift. Det er en regning på mellem en hel og en halv million kroner.

Besøgte 50 virksomheder

I løbet af de to dage, som Told og Skat har været på festivalen har de besøgt omkring 50 virksomheder og interviewet 175 ansatte.
 
Her fandt de flere, som var flere ansat sort, eller var på enten kontanthjælp eller dagpenge. SKAT udstedte i alt 6 logbøger til de virksomheder der havde rod i ansættelsespapirerne.
 
- Et kig gennem resultaterne af vores kontrol kan virke overvældende, men da vi mødte talstærkt op har vi foretaget en ret grundig kontrol, og efter kontrollen fredag aften kan vi konkludere, at vi med en massiv indsats skaber resultater og forhåbentlig opnår en præventiv effekt på de kommende markeder og festivaler i det sydfynske område, siger Brian Bunk.

Oversigt

    Oversigt