Kæmpe møller splitter Assens

Store vindmølleplaner på en mark nord for Assens har fået sindene i kog i Assens. Møllerne er for store, lyder det blandt andet fra bekymrede naboer. Assens Byråd er dybt splittet i sagen.

Fronterne er trukket op i Assens. De lokale politikere skal om kort tid sige enten ja eller nej til etablering af flere store vindmøller i landskabet her nord for Assens.

- Vi har lagt en plan, hvor vi siger, at der skal være områder i Assens, der kan bruges til vindmøller. Vi er klimakommune og det er et argument for, at vi går foran, siger Finn Brunse(S), borgmester i Assens.

Byrådet i Assens er delt lige midt over når det gælder støtten til vindmøller - og uenighederne går ikke bare på tværs af partierne, men deler også flere partier midt over.

- Jeg synes, at tiden er løbet fra at man opstiller 2-3 kæmpemøller i landskabet. Det er for dominerende og generer for mange mennesker, siger Søren Steen Andersen fra Venstre.

Naboer raser

Uenigheden handler om to nye mølleprojekter ved landsbyen Sandager og ved Barløse. Her kæmper en gruppe lokale beboere indædt imod mølleplanerne.

- Det vil ødelægge naturen, og vi skal se og høre på møllerne dag og nat, siger Jens Flarup.

Jens Flarup er en af dem der måske bliver nabo til fire nye store vindmøller med en højde på 140 meter. Han mener møllerne er så store at de ville egne sig bedre til et havmølleprojekt.

- Assens kalder sig en bosætningskommune, men jeg kan ikke se hvordan disse kæmpemøller gavner beboerne og jeg kan heller ikke se hvordan det gavner kommunen, siger Jens Flarup.

Byrådet i Assens afgør om møllerne skal stilles op på et møde 21. december.

Oversigt

    Oversigt