I det fynske folks tjeneste

Kæmpe stigning i SOSU-elever

På tre år er elevtallet på SOSU-uddannelserne vokset så meget, at skolen nu må købe en ekstra bygning.

Interessen for at uddanne sig til social- og sundhedshjælper er vokset voldsomt. Antallet, der søger ind på SOSU-uddannelserne, er fordoblet.

Fra at have 2635 elever i 2007 forventer Social- og Sundhedsskolen Fyn i år 5610 elever. I samme periode er antallet stuerende på efter- og videreuddannelserne steget fra ca. 2800 til 8-9000.
 
Nu må skolen på Fyn udvide med en ekstra bygning, for at få plads til de mange ekstra elever.

Helt præcis køber Social- og Sunhedsskolen 4000 kvadratmeter ekstra, der primært skal rumme efter- og videreuddannelse, den pædagogiske assistent-uddannelse samt skolens administration.

- Vi fremtidssikrer skolen ved at købe den tidligere AOF-bygning på Vestre Stationsvej i Odense, siger Mogens Kragh Andersen, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen i Odense.

Håndværkerne er netop rykket ind i bygningen for at gøre den klar til et nyt hold elever 1. august. Med købet af den nye bygning vil Social- og Sunshedsskolen Fyn fremover have fire afdelinger.

I følge skolen selv er en af de primære årsager til at så mange søger social- og sundhedsuddanelsen, at der næsten er garanti for et fast job efter endt uddannelse.