I det fynske folks tjeneste

Kæmpebøde for brug af illegale arbejdere

En fyrværkeriimportør fra Vester Skerninge blev torsdag i dømt en bøde på 180.000 kroner for overtrædelse af udlændingeloven. Manden blev fundet skyldig i at have beskæftiget to polakker til 16 og 20 kroner i timen.

-


Benny Kaslund skal betale 180.000 kroner i bøde

En fyrværkeriimportør fra Vester Skerninge blev torsdag i dømt en bøde på 180.000 kroner for overtrædelse af udlændingeloven. Manden blev fundet skyldig i at have beskæftiget to polakker til 16 og 20 kroner i timen.

De to polakker blev grebet på fersk gerning på virksomheden Bedst og Billigst Vinduer og Døre ApS, mens de var i gang med at støbe to glasfiberjoller, der skulle være brugt til rejefiskeri. Det skriver fagbladet/sid.dk.

Benny Kaslund tjente 230.000 kr. på arbejdet og anklagemyndigheden havde krævet bøde og konfiskation af hele fortjenesten. Selv nægter Benny Kaslund sig skyldig.

- Jeg har handlet i god tro. Jeg fik at vide, at de gerne måtte være her i tre måneder, og det er løgn at de kun fik 20 kroner i timen, siger Benny Kaslund til TV 2/FYN. 

Bøden på 180.000 kroner blev fordelt, så fyrværkeriimportøren personligt skal betale 90.000 kroner i bøde, mens hans selskab får en bøde på samme beløb.

 - Bødens størrelse er et klart signal, som må kunne give stof til eftertanke hos andre, der tænker i de samme baner som fyrværkeriimportøren. Det er en fin dom for os, for politiet og for de arme polakker som blev misbrugt, siger næstformand i SiD Faaborg-Broby Sten Larsen til Fagbladet/sid.dk

Benny Kaslund vil nu snakke med sin advokat om dommen skal ankes.

- Ellers må vi jo bare betale, sådan er det, lyder det fra fyrværkeriimportøren.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.