Kæmpebøde for brug af illegale arbejdere

En fyrværkeriimportør fra Vester Skerninge blev torsdag i dømt en bøde på 180.000 kroner for overtrædelse af udlændingeloven. Manden blev fundet skyldig i at have beskæftiget to polakker til 16 og 20 kroner i timen.

-


Benny Kaslund skal betale 180.000 kroner i bøde

En fyrværkeriimportør fra Vester Skerninge blev torsdag i dømt en bøde på 180.000 kroner for overtrædelse af udlændingeloven. Manden blev fundet skyldig i at have beskæftiget to polakker til 16 og 20 kroner i timen.

De to polakker blev grebet på fersk gerning på virksomheden Bedst og Billigst Vinduer og Døre ApS, mens de var i gang med at støbe to glasfiberjoller, der skulle være brugt til rejefiskeri. Det skriver fagbladet/sid.dk.

Benny Kaslund tjente 230.000 kr. på arbejdet og anklagemyndigheden havde krævet bøde og konfiskation af hele fortjenesten. Selv nægter Benny Kaslund sig skyldig.

- Jeg har handlet i god tro. Jeg fik at vide, at de gerne måtte være her i tre måneder, og det er løgn at de kun fik 20 kroner i timen, siger Benny Kaslund til TV 2/FYN. 

Bøden på 180.000 kroner blev fordelt, så fyrværkeriimportøren personligt skal betale 90.000 kroner i bøde, mens hans selskab får en bøde på samme beløb.

 - Bødens størrelse er et klart signal, som må kunne give stof til eftertanke hos andre, der tænker i de samme baner som fyrværkeriimportøren. Det er en fin dom for os, for politiet og for de arme polakker som blev misbrugt, siger næstformand i SiD Faaborg-Broby Sten Larsen til Fagbladet/sid.dk

Benny Kaslund vil nu snakke med sin advokat om dommen skal ankes.

- Ellers må vi jo bare betale, sådan er det, lyder det fra fyrværkeriimportøren.

Oversigt

    Oversigt