Kæmpehunden Emma aflivet

Emma blev offer for en flugtbilist uden for Odense. Røntgenbilleder afslørede voldsomme indre kvæstelser og en knust hofte, og dyrlæger frarådede operation.

Kæmpehunden Emma kom ikke til at leve længe efter at være blevet fanget efter sin 74 dage lange flugt. Hunden blev offer for en flugtbilist.

Røntgenbilleder viste onsdag, at hoften var knust, og at der var indre blødninger. Derfor besluttede dens ejer sig for at få den spanske mastiff aflivet, skriver Fyens Stiftstidende.

Emma fik dødssprøjten ved 13-tiden efter at være blevet lagt i narkose, så oven på en omtumlet strejfen i Søhus-Stige-Lumby-området nord for Odense fik hun lov til at sove stille ind.

- Hele bækkenet var knust, og der var også indre blødninger. Hvis hun havde været en mindre hund på måske 14-20 kilo, kunne en kompliceret operation, hvor det ene bagben blev amputeret, måske lykkes. Men jeg ville føle mig totalt egoistisk ved at vælge en operation, som flere dyrlæger frarådede, siger Ida Mogensen, hundens ejer, til avisen.

Oversigt

    Oversigt