Kæmper for at bevare Stigefærge

Flere borgergrupper er gået i aktion for at redde den lille Stigefærge over Odense Kanal. Efter planen nedlægges færgen, når den nye bro over kanalen er færdig om to år.

Et enigt økonomiudvalg i Odense Kommune har besluttet ar Stigefærgen sejler sidste tur, når Odinsbroen over Odense Kanal står færdig i 2014.

- Det er en helt naturlig konsekvens at af vi skal åbne Odinsbro. Så er det ikke længere en kommunal opgave at drive en færge over kanalen, siger By- og kulturrådmand Steen Møller, kons.

En lukning vil medføre en besparelse på årligt en million kroner i By- og Kulturforvaltningen.

Borgerforening ærgrer sig

Stige Borgerforening ærgrer sig over at færgen forsvinder.

- Den binder området sammen og giver nem adgang til Stige Ø. Samtidig er der rigtig mange, der bruger færgen til og fra arbejde og skole, siger Claus Anker fra Stige Borgerforening.

Politikerne foreslår dog, at der årligt afsættes 200.000 kroner, som tilskud til en fortsat drift af færgen under en anden form.

Stige Borgerforening har kontaktet de forskellige aktører omkring Stige færgen - Odense kommune, Odense Museum og Odense havn.

Næste skridt er et møde med Odense Turistbureau, for at drøfte, hvilke tiltag der kunne gøres for at bevare og udvikle Stige færgen.

Forening samler underskrifter

En nystiftet Facebookgruppe er gået i gang med at indsamle underskrifter, for at bevare Stigefærgen.

- Den hører til herude i området. Den er historisk, og den er bare speciel. Og jeg syntes det er synd, hvis man skal cykle hele den lange omvej over broen for at komme til Stige Ø, siger Karin Lynge Thomsen fra Facebookgruppen Bevar Stigefærgen.

Samtidig er Stige Borgerforening indbudt til et møde i By og Kulturforvaltningen, for at drøfte fremtidige muligheder for Stigefærgen.

Oversigt

    Oversigt