Kæmper for broløbet: Har bedt om møde med ministeren

Trods transportministerens forbud mod flere broløb er Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), endnu ikke klar til at opgive kampen. Han har bedt om et møde på Christiansborg.

Efter transportminister Ole Birk Olesens (LA) forbud mod at bruge Storebæltsbroen til motions- og cykelløb, inviterede Nyborg og Slagelse Kommuner Folketingets transportudvalg på besøg for at overvære lørdagens løb og få indsigt i, hvordan man arrangerer et løb med 10.000 deltagere til mindst mulig gene for trafikken.

Men som TV 2/Fyn onsdag kunne fortælle, er der blot tre af de 29 medlemmer i transportudvalget, der har tid, lyst og mulighed for at se med bag kulisserne til broløbet på lørdag.

quote Jeg håber, at beslutningen bliver lavet om. Vi bør kunne afvikle sådan et løb i Danmark

Kenneth Muhs, borgmester, Nyborg

Det beskedne fremmøde ærgrer Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

- Jeg kunne godt have ønsket mig, at der kom flere, men uanset hvad tager vi godt imod dem, der kommer. Vi skal jo have budskabet frem, siger Kenneth Muhs. 

Efter transportiminister Ole Birk Olesens forbud mod at benytte broen til motionsløb, er lørdagens tur i løbesko på tværs af Storebælt derfor det sidste løb på høj- og lavbroen. 

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), har bedt om et møde med transportministeren på Christiansborg.
Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), har bedt om et møde med transportministeren på Christiansborg.
Foto: Morten Rode, Fyens Stiftstidende

- Jeg ville rigtig gerne have vist, hvordan løbet afvikles for dem i udvalget, der er imod det. Det er vigtigt at se, hvad det drejer sig om, hvis man skal ændre en beslutning, siger Kenneth Muhs, der fortsat håber at kunne påvirke politikernes beslutning.

- Jeg håber, at beslutningen bliver lavet om. Vi bør kunne afvikle sådan et løb i Danmark, siger Nyborg-borgmesteren.

Og når nu ikke folketingspolitikerne vil komme til storebæltsborgmestrene, så må storebæltsborgmestrene jo komme til folketingspolitikerne.

Kenneth Muhs har derfor sammen med Slagelses borgmester, Steen Knuth (V), der lørdag selv snører løbeskoene og tager turen på tværs af bæltet, anmodet om et møde med transportminister Ole Birk Olesen.

- Helt konkret har jeg og Slagelses borgmester bedt om et møde med ministeren, så vi kan få lejlighed til at drøfte sagen. Det er det redskab, vi har, siger Kenneth Muhs. 

Transportministeren, der altså står bag forbuddet mod broløbet, kommer heller ikke selv til løbet lørdag.

Hvornår Kenneth Muhs og Steen Knuth skal mødes med transportminister Ole Birk Olesen, ligger endnu ikke fast.

Oversigt

    Oversigt