Kæmper for at få akutbil tilbage

En sympatimarch i Faaborg sætter søndag fokus på ønsket om at få en akutbil tilbage til byen.

Borgerne i Faaborg frygtede, at det ville betyde dødsfald, da Region Syddanmark i 2016 besluttede at nedlægge akutbilen i byen, og kort før jul døde en ældre kvinde så efter hjertestop, da der gik 18 minutter, før en ambulance var fremme. Det har nu fået Andreas Møller fra Faaborg til at tage initiativ til Facebookgruppen "Akutbil til Faaborg i 2017", og den gruppe har 1600 den seneste uge meldt sig ind i.

Søndag klokken 13 mødes en del af dem så til en sympatimarch om Sundsøen i Faaborg for at gøre opmærksom på ønsket om, at akutbilen vender tilbage til byen.

Klart signal
I forbindelse med den ældre kvindes død var byens ambulance ude at køre, og familien måtte vente på en ambulance fra Svendborg. Inden havde ejeren af Faaborg Cykeltaxi, Morten Hansen, forgæves forsøgt at genoplive kvinden med en hjertestarter.

 

Hændelsen er i følge Andreas Møller et klart signal om, at der mangler en akutbil med en paramediciner i Faaborg.

- Hvis det kan gøres bedre, skal det gøres bedre – selv om man ikke kan være 100 % sikker på optimal dækning altid, siger han.

Repsonstid er steget
Responstiden i byen er i følge Region Syddanmark steget fra 9,4 minutter til 10, 1 minutter siden akutbilen blev fjernet, men det er en gennemsnitstid, og responstiden kan altså være op mod det dobbelte.

Målsætningen i regionen er en responstid på 7,9 minutter.

Andreas Møller er selv konservativt medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn, men han understreger, at hans kamp for akutbilen er en han tager som privatperson.  Alligevel spørger TV 2/Fyn ham, om han som politiker ikke ved, at det kan være nødvendigt at prioritere.

- Selvfølgelig kan man være nødt til at prioritere, at en skole for eksempel skal lukke, men det her handler altså om liv eller død, svarer han.

På TV 2/Fyn søndag 19.30 kan du høre en debat mellem Andreas Møller og Herdis Hanghøj fra Venstre, der både er medlem af kommunalbestyrelsen i Fabborg-Midtfyn og af regionsrådet, der i 2016 valgte at spare akutbilen væk.

Læs mere om søndagens demonstration og sympatimarch her:

Oversigt

    Oversigt