Kæmper på 8. år for en kælkebakke i Højby

Allan Peterson fra Højby er en stædig mand. I otte år har han kæmpet for at få en kælkebakke i et rekreativt område, der lige nu er fuldstændig fladt.

31. januar, midt om vinteren, er der ikke skyggen af sne i Odense-forstaden Højby, hvor Allan Peterson bor. Det var der, da han flyttede hertil for otte år siden, men selv med sne var der ingen bakker at kælke på. Det fik Allan peterson til at kontakte kommunen.

- Der var ikke nogen steder at gå hen. Vi skal da have en kælkebakke, sagde jeg. der var en masse spændende byggeprojekter i Odense, og jeg tænkte at det måtte give en masse overskudsjord, som kan udnyttes, siger Allan Peterson.

Ingen resultater i årevis

Derfor kontaktede Allan Peterson Odense Kommune hver halve år om sin ide med en kælkebakke, uden der dog kom nogen høj i Højby til at kælke på.

- De første tre-fire år skete der ikke så meget, andet end jeg blev holdt hen med at den overskydende jord, der var, den var afsat til andre projekter. Da jeg så læste i lokalavisen, at man lå og kørte overskudsjord til grusgrave i Faaborg-Midtfyn Kommune, jamen så fik det mig til at fatte knoglen igen.

Allan Peterson har ikke jord i hovedet, men fordi han har haft jord på hjernen i alle årene, og de andre beboere i området også gerne vil have en kælkebakke, er kommunen nu begyndt at reagere på Allan petersons henvendelser. Han håber på en kælkebakke inden alt for mange vintre:

- Det er svært at sige. Nu er det blevet gjort til et pilotprojektinde på kommunen. To, tre år.

Og der skal en ordentlig kælkebakke til Højby, så stedet ikke bare er en flad by. Allan Peterson og de andre beboere brænder nemlig efter at få gang i bobslæderne i eget nærområde.

- Når sneen falder, vil man gerne i tøjet og ud med kælken med det samme. Og så er det altså sjovest lige at kunne trække kælken hen på kælkebakken, fremfor at skulle ud på nogle dumme, glatte veje i bil, siger Allan Peterson, der håber på et positivt møde med folkene i kommunen, når nabohøringerne er færdige til februar.

Oversigt

    Oversigt