Kæmper til det sidste om sygehusmilliarderne

Borgere over hele landet prøver sammen med regionerne til det sidste at påvirke regeringens beslutning om, hvem der skal have del i sygehusmilliarderne. På Fyn skal underskrifterne sendes af sted med skib.

Tusindvis af vrede sydfynske underskrifter er om bord, når det gode skib Caroline S om få dage stævner ud fra Svendborg med kurs mod København for at aflevere underskrifterne til de politikere, der nu skal afgøre sygehusenes fremtid.

I morgen rejser regionsrådsformanden i Nordjylland, Ulla Astman (S), til København, for at overbevise sundhedsministeren om det rigtige i den nordjyske sygehusplan, på Fyn gik regionspolitikere for nylig med i fakkeltog til bevarelse af et sygehus, og i Thy kæmper borgerne for at få sundhedsministeren til ved selvsyn at opleve hvor langt, de kan få til nærmeste akutsygehus.

En afgørelse om fremtidens sygehuse er på vej, og til det sidste forsøger borgere og regioner at overbevise politikerne om, at lige præcis deres plan er den bedste.

- Jeg oplever lydhørhed fra regeringen, når både sundhedsministeren og finansministeren vil mødes med os. Jeg ser frem til, at vi kan fremlægge vores nyeste materiale og komme med vores argumenter, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Afgørelsen om, hvordan 15 milliarder kroner til sygehusbyggerier skal bruges, ventes at blive offentliggjort i begyndelsen af næste uge.

Oversigt

    Oversigt