I det fynske folks tjeneste

Kæmpesag om overproduktion af svin skal gå om

Den store sag om overproduktion af svin hos Danmarks største svineproducent, Eskelund A/S, på Fyn skal gå om. Imens stilles kravet om at skære produktionen ned til en tredjedel i bero.

-

Sagen om overproduktion hos landets største svineproducent skal gå om. Imens stilles kravet om at skære produktionen ned til en tredjedel i bero.

Den store sag om overproduktion af svin hos Danmarks største svineproducent, Eskelund A/S, på Fyn skal gå om.

Jordbrugskommissionen har tidligere pålagt Eskelund at skære sin produktion ned fra 90.000 slagtesvin til 30.000, men denne afgørelse stilles nu i bero, indtil sagen er endelig afgjort.

Eskelund har i en klage fremført, at sagen bør gå om, fordi der har manglet vigtige oplysninger. Eskelund er blandt andet kommet i tanke om forhold, som muligvis kan give svineproducenten ret til en større produktion.

Sagen har været sendt til vurdering i Direktoratet for Fødevareerhverv, som nu har sendt den tilbage til Jordbrugskommissionen med besked om, at sagen på grundlag af de nye oplysninger skal gå om.

I den sidste ende kan sagen betyde, at Eskelund måske slippet for at begrænse sin svineproduktion så meget, som Jordbrugskommissionen tidligere har besluttet på grund af overproduktion.
/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.