I det fynske folks tjeneste

Kalvesaltimbocca til Fru Larsen

Hummersuppe, kalvesaltimbocca med salvie og hvid chokolademousse. Det er blot nogle af de gourmetretter, som de ældre i Odense Kommune om nogle måneder kan få bragt ud.

De ældre i Odense får nu muligheden for at spise gourmetmad.

Odense Kommune har nemlig indledt et samarbejde med kokken, Rasmus Fredslund, som lige nu er køkkenchef på Steensgaard Herregaardspension.

Planen er, at Rasmus Fredslund som konsulent for kommunen skal skabe et gourmetmenukort med spændende retter, som de ældre ind i mellem skal kunne vælge, når de bestiller mad fra kommunen - eller når de får maden serveret på plejecentre.

- De ældre må gerne blive udfordret lidt. Også på ord. Det behøver ikke altid at hedde grønne bønner, for det kan jo også kaldes haricot verts, siger Rasmus Fredslund til TV 2/FYN.

Ifølge planen skal de i omkring 2000-2500 ældre, der er afhængig af mad fra kommunen, første gang have mulighed for at spise gourmetmad, når Prins Joachim skal giftes den 24. maj.

Lanceringen af gourmetmaden sker samtidig med, at al madlavningen bliver samlet i ét storkøkken.
- Mange ældre har ikke mulighed for at komme ud og spise på restaurant, men de har jo stadig brug for at blive forkælet en gang imellem, fortæller funktionschef hos Madservice, Karen Nymann.