I det fynske folks tjeneste

Kamera afslører blinde vinkler

Et kamera monteret uden på lastbilen sender billeder ind på en skærm i førerhuset. Og chaufføren kan pludselig se alle de døde vinkler.

Skiltet gør cyklister opmærksomme på problemet med blinde vinkler. Og det virker.

Det lille kamera er monteret under sidespejlene - og det giver chaufføren overblik.

1 af 3

Odense Energi gør en ekstra indsats for at undgå at ramme cyklister, når firmaets lastbiler skal dreje til højre. Et kamera og et skilt bag på bilen beskytter cyklisterne og gør chaufførerne tryggere.

Mere tryghed

To lastbiler fra Odense Energi har fået installeret et kamera og et skilt bag på vognen, der sikrer chaufførerne og cyklisterne i trafikken.

Kameraet sidder under sidespejlene og via en skærm i førerhuset kan chaufføren se cyklisterne. Kameraet giver et bedre overblik end et ekstra spejl, mener de hos Odense Energi.

- Jeg ser meget bedre. Det betyder meget mere tryghed for mig, at jeg kan se cyklisterne, når jeg svinger til højre, fortæller chauffør Michael Elstoft.

Forsøget har nu kørt i et år, og logistik- og miljøchef hos Odense Energi, Ole Grøndahl mener, at det er meget sandsynligt, at det fortsætter og bliver udvidet til alle lastbiler ved Odense Energi.

Kameraløsningen betyder en merudgift på ca. 3.000 kroner.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.